Szerző: Bodnár Ádám

2002. szeptember 9. 14:13

ABIT IT7-MAX2 alaplap tesztje

A HWHunPAGE oldalaira felkerült egy részletes teszt, amely az ABIT Pentium 4 processzorokhoz szánt, i845E chipkészletre épülő, Max sorozatba tartozó alaplapját veszi górcső alá.

A HWHunPAGE oldalaira felkerült egy részletes teszt, amely az ABIT Pentium 4 processzorokhoz szánt, i845E chipkészletre épülő, Max sorozatba tartozó alaplapját veszi górcső alá.
Az Abit nagy port kavart fel márciusban, amikor bejelentette két új alaplapját, az AMD processzorokhoz készített AT7-et és az Intel platformot támogató IT7-et. Ezek az úgynevezett "Max" sorozatba tartozó megoldások ugyanis szakítottak a hagyományos csatlakozókkal (eliminálva mind a PS/2, mind a soros és párhuzamos portokat), helyettük a jelen és a jövő feltörekvő technológiáit támogatják. Így kapott helyet három IEEE 1394a (más néven Firewire) és megannyi USB port, valamint SPDIF ki- és bemenet az integrált hangvezérlőhöz, emellett pedig a termékek -- a kép teljessége érdekében -- összesen 12 (tizenkettõ!) IDE eszköz csatlakoztatására adtak módot. Az eredmény ugyan mindkét esetben viszonylag drága lett (legalábbis a gyengébb felszereltségű versenytársakhoz képest), ám a bővíthetőség és a minőség eddig nem tapasztalt foka (a SoftMenu III-hoz hasonló abitos sajátosságokról nem is szólva) sok hívet szerzett a MAX családnak -- és igényt a folytatásra. A gyártó pedig meghallgatta a kéréseket, és az egyik vonalon már tovább is lépett: megjelent az IT7 utóda, azaz az IT7-MAX2.

A teszt a HWHunPAGE oldalain olvasható.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról