Szerző: Barna József

2002. szeptember 6. 09:52

Fényképek és videók rögzítésére is alkalmas a Nokia új multimédiás mobiltelefonja

A Nokia ma új mobiltelefont mutatott be, amely elsősorban széles körű multimédiás szolgáltatásaival tűnik ki a versenytársak közül.

A Nokia ma új mobiltelefont mutatott be, amely elsősorban széles körű multimédiás szolgáltatásaival tűnik ki a versenytársak közül.

A 3650-es típusszámú készülék beépített kamerát tartalmaz, amely nem csak képek, de videók rögzítésére is alkalmas. A készüléket természetesen színes kijelzővel látták el, képes multimédiás üzenetek küldésére és fogadására, valamit telepítették rá a RealOne Player médialejátszó szoftvert is.

A háromsávos Nokia 3650 176x208 pixeles felbontású színes kijelzővel rendelkezik, amely 4096 árnyalat megjelenítésére alkalmas. A tervezők természetesen nem feledkeztek meg az internetelérésről sem, a készüléket WAP mellett XHTML böngészővel is ellátták, valamint beépített e-mailkliens-programot is telepítettek rá.

A Nokia 3650 alapja egyébként a Java alkalmazások futtatására is képes Series 60 szoftverplatform, amely a Symbian OS operációs rendszerre épül. A nyílt platformra bárki fejleszthet alkalmazásokat, a fejlesztőkészet ingyenesen letölthető a www.forum.nokia.com weboldaltról. A mobiltelefonban 4 Mbyte memória található.

Az egyedi megjelenésű mobiltelefon tömege mindössze 130 gramm. A Nokia állítása szerint a szériafelszerelésként szállított 850 mAh lítium-ion akkumulátor 4 óra beszélgetést és akár 8 nap készenlétet is lehetővé tesz. A készüléket a felhasználók X-PressOn előlapokkal tehetik egyedivé.

A Nokia 3650 mobiltelefon szállítása 2003 elején kezdődik meg.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról