Szerző: roberto

2002. szeptember 5. 13:29

Júliusi hardverpiaci összefoglaló

A HWHunPAGE ismét folytatja a már jól ismert havi áttekintés sorozatot, melyben az adott hónap legizgalmasabb újdonságait tekinti át a lap szerkesztője. Az újság negyedik születésnapján megjelent cikkben olvashatunk az AMD, az Intel és a HP processzorújdonságairól, a memória- és a chipsetpiacon dúló háborúról, valamint az új grafikus processzorokról, tervekről is.

A HWHunPAGE ismét folytatja a már jól ismert "havi áttekintés" sorozatot, melyben az adott hónap legizgalmasabb újdonságait tekinti át a lap szerkesztője. Az újság negyedik születésnapján megjelent cikkben olvashatunk az AMD, az Intel és a HP processzorújdonságairól, a memória- és a chipsetpiacon dúló háborúról, valamint az új grafikus processzorokról, tervekről is.
A kiéleződő versenynek van egy pozitív hatása. Pontosabban szólva több is, de esetünkben mégis egyvalami fontos: a konkurensek nem pihenhetnek. Eltekintve attól, hogy továbbra is vannak "kötelező" pihenő időszakok (például az augusztusi "nyaralóhetek" vagy a karácsonyi ünnepek), nincs már mód arra, mint az elmúlt években, hogy tudniillik két nevesebb kiállítás vagy fórum között a gyártók kifújják magukat. Idén ez különösen igaz, minden téren. Az AMD erősebb és veszélyesebb vetélytársa az Intelnek, mint valaha: még ha jelenleg nem is ő tudhatja a magának a leggyorsabb x86-os processzort, változatlanul verhetetlen ár-teljesítmény mutatót kínálnak a termékei. Egy másik fronton a VIA ugyan némi gyengülést mutat, ám mellette annál inkább megerősödött a SiS, s ma már a chipsetpiacnak nemcsak kettő, hanem három jelentős szereplője is van. Ami pedig a grafikus processzorokat illeti, nos, ismerjük az elmúlt hónapok eseményeit és a közeljövőben várt újdonságok listáját... Egy szó, mint száz: ilyen körülmények között minden gyártónak elemi érdeke, hogy hallasson magáról, akár konkrét termékek, akár csak útitervek révén. Ennek köszönhetően pedig 2002 hetedik hónapja az idei esztendő egyik legizgalmasabb időszaka lett.

A július havi áttekintés a HWHunPAGE oldalain olvasható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról