Szerző: Bodnár Ádám

2002. szeptember 3. 17:17

Elkészült a Windows XP Service Pack 1

Elkészült a Windows XP Service Pack 1, a Microsoft eddigi legsikeresebb operációs rendszerének első javítócsomagja. Az angol nyelvű szoftver javítócsomagja szeptember 9-től lesz letölthető a Windows XP termékoldalról.

[HWSW] Elkészült a Windows XP Service Pack 1, a Microsoft eddigi legsikeresebb operációs rendszerének első javítócsomagja. Az angol nyelvű szoftver javítócsomagja szeptember 9-től lesz letölthető a Windows XP termékoldalról.

A javítócsomag tartalmazza a Windows Update webhelyen található valamennyi biztonsági javítást, valamint azokat a frissítéseket, melyeket a szoftvergyártó az ún. Trustworthy Computing kezdeményezés keretében meghirdetett -- s ez év elején végrehajtott -- Windows kódfelülvizsgálat után készített.

A javítások mellett a Windows XP SP1 eleget tesz az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma és 9 tagállama, valamint a Microsoft között 2001. novemberében létrejött megállapodásnak is, azaz a javítócsomag már lehetővé teszi a számítógépgyártóknak és a felhasználóknak, hogy eltávolítsák a Microsoft Internet Explorer böngészőszoftverhez, a Windows Media Player, Windows Messenger, Outlook Express alkalmazásokhoz, valamint a Microsoft Java Virtual Machine-hez történő végfelhasználói hozzáférést. Mindez csak egyike azoknak az erőfeszítéseknek, melyeket a Microsoft az idézett megállapodás aláírása óta megtett.

Alig kilenc hónappal a termék bevezetését követően elmondható, hogy a Windows XP, a Microsoft leggyorsabban fogyó operációs rendszere. Világszerte 46 millió OEM licencet értékesítettek már belőle. A termék fejlesztői támogatottsága is kiemelkedő, melyet mi sem bizonyít jobban, minthogy nyolcszáz fejlesztő partner mintegy harmincezer terméket fejlesztett már Windows XP-re az operációs rendszer debütálása után alig háromnegyed évvel.

Az angol verziójú Windows XP SP 1 2002. szeptember 9-én válik a felhasználók számára letölthetővé a Windows XP termékoldalról.

Szólj hozzá a fórumban!

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról