Szerző: Bodnár Ádám

2002. szeptember 3. 15:16

A HP bejelentette otthoni szórakoztató PC-jét

A HP bejelentette Media Center PC-jét, amely egyszerre számítógép és szórakoztatóelektronikai készülék, mindezt elegáns, formatervezett házban és egyszerű kezelőfelülettel ellátva tálalja a cég.

A HP bejelentette Media Center PC-jét, amely egyszerre számítógép és szórakoztatóelektronikai készülék, mindezt elegáns, formatervezett házban és egyszerű kezelőfelülettel ellátva tálalja a cég.

Az amerikai picon az idei ünnepi szezonban a HP Media Center PC lesz az egetlen termék, amely a Windows XP Media Center Edition operációs rendszert futtatja. Ezt a szoftvert kifejezetten ottohoni szórakoztató számítógépek számára fejlesztette ki a Microsoft. A HP számítógépe az új operációs rendszerrel egyszerre PC, DVD/CD-lejátszó, digitális jukebox és TV.

"A szórakoztatás az egyik legnépszerűbb alkalmazása a fogyasztói PC-knek" -- mondta Duane Zitzner, a HP Personal Systems Group alelnöke. "A HP előnyt kovácsol a két terület összefonódásából és egy mindent-egyben kivitelű szórakoztató PC-t dob piacra."

A vékony, fekete-króm designra épülő Media Center PC hat különféle flash memória kártya olvasására képes, ezen felül speciális távirányítóval is rendelkezik, valamint USB2.0 és FireWire felületű eszközök is csatlakoztathatók hozzá. A számítógép "lelke" az Intel Pentium 4 processzora, a Creative Audigy hangkártyája és az NVIDIA GeForce4 grafikus chipje. A gépben található még egy 100 Gbyte-os merevlemez, 512 Mbyte memória, egy HP CD-ROM és egy DVD+RW meghajtó. A konfigurációhoz csúcsminőségű, 200 Wattos Klipsch hangszórókészletet jár.

A hagyományos Windows asztallal ellentétben a Media Center Edition óriási gombokat, messziről is jól látható képernyőelemeket alkalmaz. A rendszer távirányítója segítségével elindíthatjuk a video- vagy zenelejátszást, elérhetjük és megtekinthetjük a rendszerben tárolt digitális fotóinkat, TV-t nézhetünk, és akár fel is vehetjük a műsort, valamint DVD-lemezeket is élvezhetünk vele.

A Media Center PC és a táviányító segítségével a kedvenc műsorok rögzítése gyerekjáték: az internetről letöltött tévéműsorban csak ki kell jelölni a felvenni kívánt műsort és rá kell kattintani a "record" gombra, a számítógép minden mást elvégez. A gépen tárolt anyagok lejátszása is pofonegyszerű, csak rá kell kattintani a meghallgatni vagy megnézni kívánt állományra és a számítógép lejátssza azt, függetlenül attól, hogy az kép, zene, vagy film.

A HP Media Center PC a karácsonyi bevásárlási szezon kezdetére kerül a boltokba, a számítógépek ára kiépítéstől függően 1500 és 2000 dollár körül alakul majd. A részletes specifikációkat és a végleges árakat az ősszel hozza nyilvánosságra a HP.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról