Szerző: Barna József

2002. szeptember 3. 16:34

A Magyar Mozilla Projekt elkötelezte magát a Netscape magyarítása mellett

A Mozillát magyarra fordító csapat ígérete szerint hamarosan lesz teljes magyar Netscape 7 nyelvi csomag és magyarított telepítőkészlet GNU/Linux és Windows operációs rendszerek alá is. A most megjelent új Netscape 7-es magyar verziójára azonban legalább 1-2 hetet várni kell.

Netscape[HWSW] A Mozillát magyarra fordító csapat ígérete szerint hamarosan lesz teljes magyar Netscape 7 nyelvi csomag és magyarított telepítőkészlet GNU/Linux és Windows operációs rendszerek alá is. A most megjelent új Netscape 7-es magyar verziójára azonban legalább 1-2 hetet várni kell.

A (lássuk be: nem túl nagyszámú) Netscape-rajongó örülhet, hiszen a most megjelent böngészőnek hamarosan lesz teljes magyar nyelvű felülete is. A Mozilla 1.0.1-re épülő Netscape 7-magyarítást végző csapat ígérete szerint egy-két héten belül elkészül a magyar változat is, mely már tartalmazni fogja a Netscape-specifikus részek, mint a Instant Message, ICQ és az egyéb -- jellemzően kereskedelmi ihletettségű -- böngészőbe épített szolgáltatások fordítását is.

A Netscape 7 megjelenését megelőző változathoz (PR 1) is készült magyar fordítás, amely a mozilla projekt honlapjáról, a mozilla.fsf.hu címről volt letölthető, s ugyanitt lesz elérhető a végleges Netscape-fordítás is. A Netscape Preview Release magyar változatát eddig mintegy háromszázan töltötték le, a fordítási projekt koordinátora, Tímár András azonban bízik benne, hogy a végleges Netsape-verzió többeket elcsábít majd, s így a magyar Netscape is népszerűbb lesz.

Készül egy magyar regionális csomag is, melyben könyvjelző-gyűjtemény és keresőmotorok is találhatók majd. Ennek részeként már most tízféle hazai kereső plug-inja érhető el az oldalról, s a fordítócsapat további keresőmotorokat is örömmel fogad.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról