:

Szerző: Barna József

2002. szeptember 3. 12:37

További 4000 alkalmazottjától válik meg az IBM

A Wall Street Journal értesülései szerint az IBM 4000 alkalmazottat bocsátana el a tanácsadó részlegétől, miután nemrégiben felvásárolta a PricewaterhouseCoopers Consultingot.

A Wall Street Journal értesülései szerint az IBM 4000 alkalmazottat bocsátana el a tanácsadó részlegétől, miután nemrégiben felvásárolta a PricewaterhouseCoopers Consultingot.

Egyelőre nem tisztázott, hány IBM, és hány PwC alkalmazottól válik meg a cég. A PricewaterhouseCoopers megvásárolt részlegének közel 30 ezer dolgozója van, az IBM szolgáltatási részlegének (Business Innovation Services) pedig 50 ezer.

Belsős források szerint az elbocsátások jeletős része az adminisztrációs munkaköröket érintené, az IBM mindenképp megtartaná az ügyfelekkel közvetlenül kapcsolatban álló munkatársait. A cég képviselője elmondta, hogy egyelőre még korai lenne megbecsülni, hány dolgozójától válik meg a cég, ugyanis a felvásárlás a hónap végén fejeződik be, az elbocsátások pedig a negyedik negyedévben lesznek.

A PricewaterhouseCoopers szóvivője elmondta, hogy a cég egy éve 35 ezerről 30 ezerre csökkentette alkalmazottainak létszámát és az IBM felvásárlásától függetlenül további leépítéseket is terveztek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.