:

Szerző: Vörös Péter

2002. szeptember 3. 11:06

Az APC hosszabb élettartamú modellekkel bővíti a Smart-UPS XL termékcsaládot

[Herald] A szünetmentes tápegységeket gyártó American Power Conversion (APC) a díjnyertes Smart-UPS XL termékcsalád két új modelljét mutatta be. A Smart-UPS XLI 750 és 1000 tápegységeket a kis- és közepes vállalkozásoknak, valamint nagyvállalatok alegységeinek szánják.

[Herald] A szünetmentes tápegységeket gyártó American Power Conversion (APC) a díjnyertes Smart-UPS XL termékcsalád két új modelljét mutatta be. A Smart-UPS XLI 750 és 1000 tápegységeket a kis- és közepes vállalkozásoknak, valamint nagyvállalatok alegységeinek szánják.

Az új modellek a bővített tartományú automatikus feszültségszabályozásnak (AVR) és korlátlan, futásidőbeni skálázhatóságnak köszönhetően biztosítják a számítástechnikai eszközök folyamatos tápellátását az áramszünetek vagy áramingadozások idejére, megkímélve ezzel a drága akkumulátorokat. Emellett a meghosszabbított futásidőnek köszönhetően a tapegység segítségével biztosítani lehet a számítástechnikai, távközlési, internetes telefon (VoIP) és egyéb időkritikus hálózati eszköz működését a hosszúra nyúló áramszünetek alatt is.

"A hangátviteli és adathálózatok mind fokozottabb összefonódása miatt ügyfeleink számára egyre fontosabbá válik, hogy ne csak néhány perces, hanem akár órákig tartó áramkieséseket is át tudjanak hidalni" -- nyilatkozta Bíró Viktor, az APC magyarországi vezetője. "A meghosszabított futamidejű Smart-UPS XL modellnek köszönhetően ügyfeleink bármikor korlátlan számú akkumulátoregységet tudnak hozzáadni meglévő konfigurációjukhoz, a fejlett akkumulátor-felügyeleti funkció pedig biztosítja az eszközök folyamatos rendelkezésre állását."

Az új Smart-UPS XL modellek másik tulajdonsága, hogy nyolc dugaszoló aljzattal felszereltek, teljesítményük (750 XL 600 watt és 1000 XL 800 watt) 20%-kal haladja meg elődeik teljesítményét, és emellett a fejlettebb akkumulátor-felügyelő rendszernek köszönhetően hosszabb az élettartamuk. A töltöttség valódi mértékét automatikusan jelző és túltöltés ellen redundáns és hőkompenzációs védelmet nyújtó, nagy pontosságú akkumulátortöltő rendszer nagyobb megbízhatóságot nyújt. Az akkumulátorok élettartama hosszabb, és kimerülésük előtt hangjelzés figyelmeztet a csere szükségességére. Kimerülés után az akkumulátorcserét a felhasználó menet közben is könnyen és gyorsan elvégezheti, nem kell kikapcsolni a kiszolgált eszközöket. Ezzel értékes időt takarítunk meg, és megspóroljuk annak a költségét is, hogy a szünetmentes tápot szervizelésre visszaküldjük a gyártóhoz.

Emellett, az új Smart-UPS modellek támogatják a soros vagy USB csatlakozókat is. E kommunikációs portok révén az ügyfelek kihasználhatják a termékkel együtt szállított PowerChute szoftver által nyújtott előnyöket, növelve így a teljes rendszer rendelkezésre állását. A PowerChute Business Edition lehetővé teszi a szerverek és munkaállomások biztonságos leállítását és az UPS eszközök kezelését. Amikor az UPS-sel olyan gond van, amely veszélyeztetheti a szerver rendelkezésre állását -- például: akkumulátor kimerülőben, áramkiesés vagy túlterhelés --, a PowerChute a baj bekövetkezte előtt, proaktívan értesíti a rendszergazdát és javaslatokat tesz az elhárítás módjára. A szoftver emellett figyeli és naplózza az áramellátással kapcsolatos eseményeket, a leltári adatokat és a feszültség ingadozásait.

A szabványos Smart-kártya bővítőhely lehetővé teszi, hogy a felhasználók még jobban testreszabják tápellátás-menedzselési rendszerüket, és olyan speciális szolgáltatásokat implementáljanak, mint például a hálózatvezérlő kártya (Network Management Card), vagy a PowerChute Enterprise Manager. Ez utóbbi segítségével akár 10 000 Smart-UPS valós idejű felügyeletét is elláthatjuk. Ez a szolgáltatás főleg akkor ideális, ha az ügyfélnek olyan nagykiterjedésű hálózat vagy akár a teljes vállalat tápellátását kell biztosítania, felügyelnie, amelynél a berendezések és kapcsolószekrények nagy területen vannak szétszórva.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.