Szerző: Vörös Péter

2002. szeptember 3. 11:24

A Nokia által telepített GPRS rendszer szoftverhibája okozza a Vodafone felhasználóinak szakadásait

Egy nyilvánosságra került -- az Index fórumába bemásolt, ám azóta eltávolított -- belső levélváltás szerint szoftverprobléma és a rendszer terheltsége okozza/okozta a Vodafone GPRS rendszerét használó, használni szándékozó előfizetők egyes problémáit. A levelet változtatás nélkül tettük közre, természetesen a nevek és címek kitakarásával.

Egy nyilvánosságra került -- az Index fórumába bemásolt, ám azóta eltávolított -- belső levélváltás szerint szoftverprobléma és a rendszer terheltsége okozza/okozta a Vodafone GPRS rendszerét használó, használni szándékozó előfizetők egyes problémáit. A levelet "változtatás nélkül" tettük közre, természetesen a nevek és címek kitakarásával.
A Vodafone kérésére a mai napon (2002.09.04) a levelet eltávolítottuk hírünkből.

Sajnálatos, hogy a rendszerhiba tényét miért nem lehetett közölni a felhasználókkal az ügyfélszolgálat által -- elvégre a fentieket az üfsz igazgatója írta --, miért kellett több 10, több száz Ericsson R600-as készüléket tönkretenni a folyamatos ki-be kapcsolgatás erőltetésével, hiszen erre az ügyfélszolgálat bíztatta a felhasználókat.

A javítást végző Ericsson szervíz szerint ugyanis nagyban felelős ez a kínzás az R600-asok tönkremeneteléért, sajnos ezen sorok írója két elhalálozott készülékről is hallott már közvetlen környezetéből.

A stabilitásban valóban pozitív változás tapasztalható a levélben is említett időpontoktól, de ezzel egyidőben sajnos a kapcsolat sebessége szinte a nullára csökkent.

A szolgáltatásról készült Vodafone GPRS: A klónok támadása és Vodafone GPRS az elmúlt egy hónap tükrében című cikkeink a cikk címére kattintva olvashatók.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról