Szerzők: roberto, roberto, roberto

2002. szeptember 2. 16:54

A Nagy Testvér Díj Magyarországon - másodszor is

Szeptember 15. és október 15. között lehet majd szavazni a második magyar Nagy Testvér Díjra a hu.bigbrotherawards.org internetes címen. A Nagy Testvér Díjat (Big Brother Awards) A Privacy International hozta létre 1998-ban, és minden évben azok érdemlik ki, akik a legtöbbet tették az emberek elektronikus magánszférájának megsértéséért, illetve a különféle megfigyelő rendszerek kiépítéséért. Pozitív e

[HWSW] Szeptember 15. és október 15. között lehet majd szavazni a második magyar Nagy Testvér Díjra a hu.bigbrotherawards.org internetes címen. A Nagy Testvér Díjat (Big Brother Awards) A Privacy International hozta létre 1998-ban, és minden évben azok "érdemlik ki", akik a legtöbbet tették az emberek elektronikus magánszférájának megsértéséért, illetve a különféle megfigyelő rendszerek kiépítéséért. Pozitív e -privacy díj annak jár, aki a leghatározottabban lépett fel az elektronikus magánszféra védelméért.

Eddig Angliában, az Amerikai Egyesült Államokban, Ausztriában, Dániában, Hollandiában, Németországban, Finnországban, Franciaországban és Svájcban, illetve -- a volt szocialista országok közül egyedül -- Magyarországon osztottak ki Nagy Testvér Díjat. Külföldön többek között az FBI, a Microsoft és Aschroft amerikai igazságügyminiszter kapott Nagy Testvér Díjat. Az internetes jelölések és szavazatok figyelembe vételével idén is neves közéleti személyiségekből álló zsűri fog dönteni arról, hogy ki a "legméltóbb" a Nagy Testvér Díjra a magyar cégek, közintézmények és magánszemélyek közül.

A tavalyi "nyertesek" az alábbiak voltak: az állami szervek kategóriájában az Igazságügyi Minisztérium (az iskolák bekamerázását lehetővé tevő törvénytervezetért), cégek kategóriájában a Tesco-Global Rt. Budaörs (az alkalmazottak kamerás megfigyeléséért), magánszemélyek közül Répássy Róbert képviselő (a lex Répássyért) és a közönségszavazatok kategóriájában az Országimázs Központ (a Milleniumi Országjáróval kapcsolatos adatkezelésért).

Pozitív e-privacy díjat kapott Majtényi László volt adatvédelmi biztos.

A Nagy Testvér Díj átadását a SOROS alapítvány támogatja. A díjátadóra november 7-én kerül sor.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról