Szerzők: Bodnár Ádám, Bodnár Ádám

2002. augusztus 30. 20:09

Bakelitlemez a CD-meghajtóban

A retro mindig divat volt és az is marad: kápráztassuk el ismerőseinket a digitális bakelittel. A Verbatim legújabb lemezei királyul néznek ki, főleg ha a király, Elvis MP3-ait másoljuk rá. A 45-ös fordulatszámú bakelitlemezre hasonlító CD-t ezután furcsa érzésekkel vegyesen rakhatjuk a CD-lejátszó tálcájára: sajnos igazi bakelit sosem lesz belőle.

A "retro" mindig divat volt és az is marad: kápráztassuk el ismerőseinket a digitális bakelittel. A Verbatim legújabb lemezei "királyul" néznek ki, főleg ha a király, Elvis MP3-ait másoljuk rá. A 45-ös fordulatszámú bakelitlemezre hasonlító CD-t ezután furcsa érzésekkel vegyesen rakhatjuk a CD-lejátszó tálcájára: sajnos igazi bakelit sosem lesz belőle.

A fekete lemezek a legkorszerűbb technológiát képviselik, hiszen a Verbatim Digital Vinyl lemezek is a cég szabadalmaztatott sötétkék "azo dye" technológiájával készülnek, a fekete alapanyag pedig az audiofilek körében is elismerést válthat ki.

A lemez fényvisszaverő rétege továbbá kétszeres védőréteget kapott, mely megnöveli a lemez élettartamát és védi a digitálisan rögzített adatokat a hőtől, a fénytől és a káros sugárzástól. Ez a dupla védőréteg ezen a lemeztípuson található meg elsőként.

A különböző színű "papírkorongokkal" ellátott fekete lemezek 80 perces (700 MB) változatban októbertől lesznek megvásárolhatók, darabonként 1 dollár 49 centes, 10 darabos csomagban 12 dollár 99 centes ajánlott fogyasztói áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról