Szerző: castor

2002. augusztus 29. 14:17

Univerzális, tanítható infravörös távirányító szoftver Palm OS-t futtató kéziszámítógépekhez

A Philips piacra obta Pronto Lite szoftverét, amely Palm OS operációs rendszeren fut és segítségével a kéziszámítógép univerzális, programozható távirányítóvá válik. Az alkalmazás gyakorlatilag a Philips Pronto univerzális távirányítóinak szoftvere.

A Philips piacra obta Pronto Lite szoftverét, amely Palm OS operációs rendszeren fut és segítségével a kéziszámítógép univerzális, programozható távirányítóvá válik. Az alkalmazás gyakorlatilag a Philips "Pronto" univerzális távirányítóinak szoftvere.

Eddig mindössze két távirányító program létezett a Palm OS operációs rendszerre, az OmniRemote, illetve a Sony Clié gépeken található alkalmazás, azonban ez nem programozható. A Philips Pronto Lite 1.0 segítségével nemcsak TV-ket, hanem gyakorlatilag bármilyen szórakoztatóelektroniaki berendezést, vagyis videót, DVD-t, műholdas beltéri egységet, hifi-tornyot vagy magnót kezelhetünk.

A szoftver nem előre letárolt kódokat tartalmaz, hanem a vezérelni kívánt készülék távirányítójával kell betanítani. Bár így a beállítások hosszú ideig is eltarthatnak -- főleg, ha valaki sok készülékkel rendelkezik -- a távirányító biztosan együttműködik az összes berendezéssel, még azokkal is, amelyek esetleg még nem is kaphatók. A program egy időben legfeljebb 10 készülékhez tartozó beállítások tárolására alkalmas.

A Pronto Lite 1.0 letölthető a Philips weboldaláról. A szoftver ára 19,95 dollár, a kipróbáláshoz elérhető egy 15 napig működőképes demó változat is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról