:

Szerző: roberto

2002. augusztus 29. 11:15

Elemzők szerint a Sun aligha tudja elérni negyedéves pénzügyi célkitűzéseit

A Sun Microsystems részvényárfolyama idén 68 százalékkal csökkent. Elemzők szerint a vállalat a mai konferenciahívás során várhatóan enyhén csökkenti negyedéves előrejelzését, ami aligha használ majd a részvényárfolymoknak.

A Sun Microsystems részvényárfolyama idén 68 százalékkal csökkent. Elemzők szerint a vállalat a mai konferenciahívás során várhatóan enyhén csökkenti negyedéves előrejelzését, ami aligha használ majd a részvényárfolymoknak.

A Sun 10-15 százalékos forgalomcsökkenésre és némi veszteségre számít a jelenlegi negyedévben. A vártnál gyengébb eladások miatt a First Call/Thomson Financial által megkérdezett elemzők azt jósolják, hogy a Sun nem tudja elérni a kitűzött 3,07 milliárd dolláros bevételt, a pro forma veszteség pedig részvényeként 2 cent lesz, 1 centtel több, mint amire a cég számít.

"A második negyedéves fellendülés teóriája teljesen halott" -- mondta Brett Berry, a Bailard, Biehl & Kaiser elemzője. "Rövid távon elég csúnya ügy."

A Sun bevétele a júniusban véget ért pénzügyi évben 1998 óta először csökkent. A vállalat előrejelzése szerint a forgalom a jelenlegi pénzügyi évben 10-15 százalékkal nő, a pro forma profit pedig részvényenként 10-15 cent lesz. Elemzők korábban 17 százalékos forgalomnövekedésre és 17 centes részvényekénti profitra számítottak.

A gazdaság vergődése akár 2003-ig is elhúzódhat, ezért az elemzők lehet, hogy módosítani kényszerülnek az előrejelzéseiket. A First Call által megkérdezett szakértők a jelenleg tartó pénzügyi évre 14,1 milliárd dolláros forgalmat és részvényekénti 11 centes pro forma nyereséget várnak.

A Sun részvényárfolyama tegnap 6,6 százalékkal 3,96 dollárra csökkent.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.