Szerző: Vörös Péter

2002. szeptember 9. 08:32

A főpolgármester is a webre költözött

A saját honlappal rendelkező politikusok, közéleti személyiségek közé lépett Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere is. Az SZDSZ-es politikus honlapja vasárnap óta érhető el a www.demszky.hu címen.

[HWSW] A saját honlappal rendelkező politikusok, közéleti személyiségek közé lépett Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere is. Az SZDSZ-es politikus honlapja vasárnap óta érhető el a www.demszky.hu címen.

A honlapon az érdeklődők utánanézhetnek, hogy mi történt Demszky Gábor főpolgármestersége alatt Budapesten, megtalálhatók a főpolgármester beszédei, a vele készült interjúk, és Budapest európai uniós fővárossá fejlesztésének koncepciója is. Az érdeklődők megtalálják Demszky Gábor következő évekre vonatkozó fejlesztési terveit is. A www.demszky.hu webkameráján élőben követhetik Budapest legnagyobb útépítésének, a Bartók Béla út felújításának menetét, és a főpolgármester sajtótájékoztatói is on-line adásként kísérhetők majd figyelemmel.

Az október 20-i önkormányzati választások fővárosi kampányának részeként indított szájt nem az első a sorban: a főpolgármesterségért ringbe szállók közül Gy. Németh Erzsébet szocialista jelölt www.gynemeth.hu címen elérhető honlapja valamivel hamarabb jelent meg, mint a jelenegi főpolgármesteré (igaz, a demszky.hu domaint a szabaddemokraták két évvel ezelőtt már levédték), Schmitt Pál, a Fidesz-MDF támogatásával induló független jelölt honlapja pedig szintén a közelmúltban nyílt meg a www.schmitt.hu címen.

A többi főpolgármester-jelölt az interneten egyelőre még várat magára: a MIÉP mindig is tartózkodó volt az internettel kapcsolatban, Csurka Istvánnak nincs saját honlapja, mint ahogy a Munkáspárt jelöltjének, Karacs Lajosnénak sem -- s mindkét jelölt vezetéknevéből képzett domain is szabad egyelőre.

a címlapról