Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 26. 15:18

Immár Kínában van a legtöbb telefonfelhasználó a világon

[AsiaBizTech] Kínában július végén 380 millió telefonfelhasználó volt, ezzel a világ legnépesebb országa e téren is leelőzte az Egyesült Államokat.

[AsiaBizTech] Kínában július végén 380 millió telefonfelhasználó volt, ezzel a világ legnépesebb országa e téren is leelőzte az Egyesült Államokat.

Az Informatikai Ipari Minisztérium (MII, Ministry of Information Industry) illetékese közölte, hogy Kína megelőzte az USA-t a telefonfelhasználók számát illetően, bár a hagyományos telefonfelhasználók száma tekintetében még mindig első helyen áll az Egyesült Államok.

A statisztikák szerint 2002 első hét hónapjában 55,75 millióval nőtt a telefonfelhasználók száma, ebből 35,09 millió volt az új mobiltelefon-felhasználó és 20,65 millió az új vonalas telefonfelhasználó.

Kína 2001 július végén vette át az első helyet az USA-tól a mobiltelefon-felhasználók száma terén. Az országban 2002 július végén 180 millió mobiltelefon-felhasználó volt, ez több, mint Nagy-Britannia és Németország teljes lakossága együttesen. A világ legnépesebb országában átlagosan 1,4 másodpercenként csatlakozik új felhasználó a mobiltelefónia világához.

Kínában alapvetően két mobiltelefon-szolgáltató van: a China Mobile és a China Unicom, ezek a gazdagabb tartományokban működnek. Az ország többi részében a China Mobile és a China Unicom állami tulajdonban lévő anyavállalatai nyújtanak mobiltelefon-szolgáltatást.

Kína azt a célt tűzte ki, hogy az idén 55 millió új mobiltelefon-felhasználó legyen az országban. A napilap szerint az első hét hónapban ebből 35,1 milliót sikerült elérni.

A vonalas telefónia előfizetőinek száma júliusban első ízben lépte át a 200 milliót, a People's Daily szerint a pontos szám 201 millió volt a múlt hónap végén.

A MII adatai szerint 2002 első hét hónapjában a kínai távközlési szektor üzleti értéke 37 milliárd dollár volt, ez 28,69%-os növekedés az előző év hasonló időszakához képest.

Július végén a kínai internetfelhasználók száma elérte a 41,73 milliót, a telefontulajdonlás aránya 30,22% volt, és az ország helységeinek 85,3%-ában voltak elérhetők a vonalas telefonszolgáltatások.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról