Szerző: Vörös Péter

2002. augusztus 26. 14:17

Az Ericsson elnyerte a török Aycell GSM szerződését

[Ericsson] Az Ericsson és az Aycell a török hálózatüzemeltető GSM mobilhálózatának hét nagyvárosban történő bővítésére

[Ericsson] Az Ericsson és az Aycell a török hálózatüzemeltető GSM mobilhálózatának hét nagyvárosban történő bővítésére vonatkozó megállapodást írt alá. A három évre szóló szerződés értéke 55 millió euró.

"Ezzel az új megállapodással az Ericsson támogat minket azon stratégiánk megvalósításában, hogy lefedettségünket folyamatosan és gyorsan növeljük, illetve jobb minőségű és szélesebb körben elérhető szolgáltatásokat nyújtsunk előfizetőink részére. A választásunk korábbi sikeres együttműködésünk miatt esett az Ericssonra. A megállapodás biztosítja, hogy továbbra is hasznunkra fordíthassuk az Ericsson tapasztalatát és támogatását" -- nyilatkozta Tahsin Yilmaz, az Aycell alelnöke.

A 2001 októberében alapított Aycell a Turkish Telekom százszázalékos tulajdonú leányvállalata és a negyedik GSM 1800 hálózatüzemeltető az erőteljes verseny jellemezte török mobilpiacon.

"A megállapodás bizonyítja a vállalataink közötti szoros együttműködést, amely az Aycell alapításával kezdodött. Az új megállapodás emellett igazolja az Ericsson vezeto technológiájának és szolgáltatásainak létjogosultságát Törökország erőteljes verseny jellemezte mobilpiacán" -- nyilatkozta Cem Agaoglu, a törökországi Ericsson vállalat alelnöke, illetve a Turk Telecom és Aycell account vezetője.

a címlapról