Szerző: Barna József

2002. augusztus 26. 11:01

A Dell ázsiai cégeket bíz meg az alaplap- és videokártya-beszállítással

[EBN] A Dell az alaplap- és videokártya-beszerzéseinek jelentős részét áthelyezte Ázsiába, a világ második legnagyobb PC-gyártója igyekszik továbbra is előnyt kovácsolni a régió alacsony gyártási költségeiből.

A döntés azt jelenti, hogy a San Jose-i (Kalifornia) központú Sanmina-SCI Corp. EMS cég elveszíti ezeket az üzleteket, korábban ugyanis ez a vállalat látta el ezeket a területeket a Dell számára.

"Úgy tűnik, hogy a videokártya üzlet nem volt túl gazdaságos a Sanmina-SCI számára, legalábbis erről számoltak be a cég vezetői egy konferenciahívás keretében" -- mondta Shawn Severson, a Raymond James & Associates elemzője.

A Dell egy ázsiai ODM (original design manufacturer) céghez fordult az alaplapgyártással kapcsolatban -- egyesek szerint ez a tajvani Hon Hai --, míg az elemzők szerint a szintén tajvani Micro-Star International (MSI) szerezte meg a Dell videokártya üzletének nagy részét. Az ODM konstrukció azt jelenti, hogy az adott cég fejleszti és gyártja a termékeket a Dell számára.

A Dell nem kommentálta a fejleményeket.

A Sanmina-SCI csak a legutóbbi olyan EMS gyártó, amely elveszíti a Dell valamelyik üzletét egy ázsiai ODM vállalat javára. Tavaly a Dell a Jabil Circuittől a tajvani Quanta Computernek adta át az olcsó notebookok gyártását.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról