:

Szerző: Barna József

2002. augusztus 23. 15:23

A digitális videomagnókat gyártó TiVo forgalma a megemelt várakozásoknak megfelelően alakult

[CNET] A TiVo csütörtökön közzétette második pénzügyi negyedéves eredményeit, a cég forgalma hatszorosára nőtt a módosított előrejelzéseknek megfelelően. A vállalat a második pénzügyi negyedévben is veszteséges volt.

[CNET] A TiVo csütörtökön közzétette második pénzügyi negyedéves eredményeit, a cég forgalma hatszorosára nőtt a módosított előrejelzéseknek megfelelően. A vállalat a második pénzügyi negyedévben is veszteséges volt.

A San Jose (Kalifornia) központú TiVo azt is bejelentette, hogy hibát találtak a mérlegkimutatásban, ezért módosítani fogják az április 30-án zárult első pénzügyi negyedév, valamint a január 31-én zárult pénzügyi év eredményeit. A TiVo közölte, hogy a helyesbítés nem fogja érinteni a cég most közzétett második pénzügyi negyedéves forgalmát, működési veszteségét és készpénzállományát.

A július 31-én zárult második pénzügyi negyedévben a TiVo nettó vesztesége 3 millió dollár (részvényenként 6 cent) volt, egy évvel korábban a cég nettó vesztesége 34,5 millió dollár (részvényenként 82 cent) volt.

A negyedéves forgalom 23,9 millió dollár volt, szemben az előző év hasonló időszakában elért 4,1 millió dollárral. A cég augusztus elején módosított forgalomcélkitűzését 23-24 millió dollárra, hivatkozva a Sonyval kötött licencmegállapodásból származó bevételekre. A TiVo-nak a Toshibával és további két, meg nem nevezett céggel van licencmegállapodása.

"A második pénzügyi negyedév jól mutatta licencelőfizetési üzletágaink erősségét" -- mondta Mike Ramsay, a TiVo elnök-vezérigazgatója. "Versenytársaink visszaestek ebben az időszakban, mi pedig továbbra is növekedtünk."

A TiVo szolgáltatásainak előfizetőszáma 42 ezerrel nőtt, immár 464 ezer előfizetője van a cégnek. A vállalat bejelentette, hogy az előfizetők száma kétszeresére nőtt az utóbbi egy év alatt. Ugyanakkor a pénzügyi év egészét nézve a TiVo 250-300 ezerről 250-275 ezerre csökkentette az új előfizetők várható számát.

A cég 50-60 millió dollárról 57-62 millió dollárra emelte a pénzügyi év egészére vonatkozó forgalomelőrejelzést. A vállalat célja az, hogy a pénzügyi év végére elérje a nullszaldós cash flow-t. A TiVo közzétette, hogy 27 millió dollár készpénze és rövid futamidejű, könnyen készpénzzé tehető befektetése volt július 31-én.

A Sony az ünnepi szezonban fogja piacra dobni új digitális videomagnóját az amerikai piacon, ez a TiVo szolgáltatását fogja nyújtani. A DirecTV ősszel fogja bemutatni új digitális, műholdas felvevőjét, amely szintén a TiVo szolgáltatását fogja kínálni. A digitális videomagnó ára várhatóan 200 dollár körül lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.