Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. augusztus 23. 11:07

Emelkedtek az online kiskereskedelmi eladások az Egyesült Államokban

A második negyedévben emelkedett az amerikai online kiskereskedelmi forgalom, bár az összes kiskereskedelmi eladásokhoz viszonyított aránya némileg csökkent -- közölte az amerikai kereskedelmi minisztérium.

A második negyedévben emelkedett az amerikai online kiskereskedelmi forgalom, bár az összes kiskereskedelmi eladásokhoz viszonyított aránya némileg csökkent -- közölte az amerikai kereskedelmi minisztérium.

Negyedéves e-kereskedelmi jelentésében a minisztérium közölte, hogy az online kiskereskedelmi eladások 3,64%-kal 10,24 milliárd dollárra nőttek a második negyedévben. Az első negyedévben (amikor 9,88 milliárd dolláros volt a forgalom) 11,6%-os volt a visszaesés az igen erős negyedik negyedévhez képest.

A kereskedelmi minisztérium által közzétett legtöbb gazdasági adattal szemben a jelentés nem tartalmaz korrekciót az ünnepi vagy szezonális ingadozásokkal kapcsolatban. Ezenkívül kimaradnak egyes jellemző online szolgáltatások is, mint például a repülő- és koncertjegy-vásárlások, bróker tevékenység és pornográfia.

A 11 ezer cégre kiterjedő felmérés azt mutatja, hogy az online kiskereskedelem az összes kiskereskedelmi forgalomnak elenyészően kis részét adja. 2001 második negyedéve óta először fordult elő az, hogy visszaesett az e-kereskedelem részaránya a teljes kiskereskedelmi eladásokhoz képest a második negyedévben, az első negyedéves 1,3%-ról 1,2%-ra csökkent ez az arány.

A jelentés szerint az online forgalom lassabb ütemben nőtt, mint az összes kiskereskedelmi forgalom. A második negyedévben az online forgalom 3,64%-kal nőtt, míg az összes kiskereskedelmi eladások 11%-kal emelkedtek.

A jó hírt az jelenti, hogy az előző év hasonló időszakához képest az online forgalom 24,2%-kal nőtt. Ez a legnagyobb éves növekedés azóta, hogy az eladások 29,9%-kal emelkedtek 2001 második negyedévében 2000 hasonló időszakához képest.

a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.