Szerző: Barna József

2002. augusztus 22. 13:50

Az SSSB csökkentette a globális félvezetőipar idei és jövő évi forgalomnövekedés-előrejelzését

[Bloomberg] Navdeep Sheera elemző közölte, hogy a Schroder Salomon Smith Barney (SSSB) bank csökkentette a globális félvezetőipar idei és jövő évi forgalomnövekedés-előrejelzését.

[Bloomberg] Navdeep Sheera elemző közölte, hogy a Schroder Salomon Smith Barney (SSSB) bank csökkentette a globális félvezetőipar idei és jövő évi forgalomnövekedés-előrejelzését.

Az SSSB arra számít, hogy az idei forgalomnövekedés 0,5% lesz a korábban várt 4%-kal szemben. Sheera azt is elmondta, hogy a bank a 2003-as forgalomnövekedési előrejelzést 21%-ról 12%-ra csökkentette.

40 éves története legmélyebb visszaeséséből kezd magához térni a félvezetőipar. Tavaly a félvezetőeladások 32%-kal 155 milliárd dollárra csökkentek, közölte a Dataquest piackutató vállalat.

A félvezetőgyártók arra számítanak, hogy a globális piac enyhén nőni fog az idén, míg az előrejelzések szerint jövőre jelentősebb erősödés várható, mivel az ügyfelek készletei lecsökkennek és a megrendelések növekednek.

A Semiconductor Industry Association (SIA, Félvezetőipari Egyesület) júniusban közölte, hogy előrejelzései szerint a globális félvezetőeladások 3,1%-kal emelkednek az idén. Ez elmaradt a korábbi, 6%-os becsléstől, mivel az IT szektor egészének gyenge szereplése miatt csökkent a kereslet. A SIA szerint jövőre 23%-os forgalomnövekedés várható a globális félvezetőiparban.

A Philadelphia Semiconductor index, az ipar egyik vezető barométere 2002 eleje óta értéke egyharmadát vesztette el. Augusztusban az index négyéves mélypontot ért el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról