Szerző: Vörös Péter

2002. augusztus 20. 16:36

Az új RealOne médialejátszó immár a Windows Media és QuickTime MPEG4 formátumokkal is elboldogul

A RealNetworks bejelentette, hogy weboldalán elérhető a világ első teljesen univerzális médialejátszó szoftvere, az új RealOne Player.

A RealNetworks bejelentette, hogy weboldalán elérhető a világ első teljesen univerzális médialejátszó szoftvere, az új RealOne Player.

A lejátszóprogram több mint 50 különféle formátumot támogat, köztük a RealAudiót, RealVideót, MP3-at, Windows Mediát és a QuickTime MPEG4-et, ezen felül CD- és DVD-lejátszást, valamint CD-írást is lehetővé tesz.

"A mai bejelentésünk egy csapásra megváltoztatja a digitális média szabályait, mind a felhasználók, mind pedig az iparági szereplők számára. A felhasználók egy lejátszóprogrammal játszhatják le az összes formátumot" -- mondta Rob Glaser, a RealNetworks alapítója és vezérigazgatója.

Az új RealOne Player ingyenes és fizetős változatába is számos újdonság került bele. A legfontosabb újdonság talán a még egyszerűbb CD-írás, amely funkció egyébként teljesen áttervezett kezelőfelületet is kapott. A szofver MP3 CD-k írását is támogatja, amelyekhez automatikusan elkészíti a playlisteket, de még lemezborítók nyomtatására is képes.

A RealOne Player v. 2.0 ingyenesen letölthető a www.real.com honlapról. A lejátszó extra szolgáltatásokat nyújtó fizetős változata, a RealOne Player Plus 19,95 dollárért vásárolható meg. Üröm az örömben, hogy csak ez utóbbi verzió támogatja a Windows Media és QuickTime MPEG4 anyagok lejátszását.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról