Szerző: Vörös Péter

2002. augusztus 16. 14:10

Kínában immár 180 millió mobiltelefon-felhasználó van, bár a növekedési ütem lassult júliusban

[Bloomberg] A kínai mobiltelefon-felhasználók növekedési üteme júliusban az év legalacsonyabb szintjére csökkent, mivel a világ legnagyobb mobiltelefon-piacára is hatással van a hagyományosan lassúbb nyári szezon.

[Bloomberg] A kínai mobiltelefon-felhasználók növekedési üteme júliusban az év legalacsonyabb szintjére csökkent, mivel a világ legnagyobb mobiltelefon-piacára is hatással van a hagyományosan lassúbb nyári szezon.

Júliusban 3,8 millióval emelkedett a mobiltelefon-felhasználók száma, közölte a People's Daily, a Kommunista Párt hivatalos napilapja. Júniusban az új felhasználók száma 4,8 millió volt, míg az év első felében a havi átlagos növekedés 5,2 millió volt.

Kínában immár 180 millió mobiltelefon-felhasználó van, ez több mint Nagy-Britannia és Németország teljes lakossága együttesen. A világ legnépesebb országában átlagosan 1,4 másodpercenként csatlakozik új felhasználó a mobiltelefónia világához.

"Általában a július és az augusztus a lassúbb hónapok" -- mondta Wang Xiaochu, a China Mobile elnök-vezérigazgatója. 2001 júliusában az új előfizetők száma szintén 3,8 millió volt, kevesebb, mint az év egészét jellemző 5 milliós átlag.

Június végén a China Mobile-nak összesen 105 millió felhasználója volt abban a 21 tartományban, ahol a cég mobiltelefon-szolgáltatást nyújt. Talán kevésbé ismert adat az, hogy az előfizetők száma alapján a China Mobile a világ legnagyobb mobiltelefon-szolgáltatója: amint arról beszámoltunk, június végén a Vodafone-nak 103,9 millió előfizetője volt.

Kínában alapvetően két mobiltelefon-szolgáltató van: a China Mobile és a China Unicom, ezek a gazdagabb tartományokban működnek. A két vállalat jövő héten jelenti be az előfizetők júliusi számát. Az ország többi részében a China Mobile és a China Unicom állami tulajdonban lévő anyavállalatai nyújtanak mobiltelefon-szolgáltatást.

A vonalas telefónia előfizetőinek száma júliusban első ízben lépte át a 200 milliót, a People's Daily szerint a pontos szám 201 millió volt a múlt hónap végén.

Kína azt a célt tűzte ki, hogy az idén 55 millió új mobiltelefon-felhasználó legyen az országban. A napilap szerint az első hét hónapban ebből 35,1 milliót sikerült elérni. A kínai Informatikai Ipari Minisztérium általában a hónap 20. napján teszi közzé a hivatalos statisztikákat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról