Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 16. 10:40

Microsoft operációs rendszert futtat a Samsung legújabb mobiltelefonja

A Samsung Electronics szerdán megkapta az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottság engedélyét a Microsoft Smartphone 2002 operációs rendszert futtató SCH-i600 mobiltelefonjának forgalmazásához.

A Samsung Electronics szerdán megkapta az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottság engedélyét a Microsoft Smartphone 2002 operációs rendszert futtató SCH-i600 mobiltelefonjának forgalmazásához.

A Samsung SCH-i600 a CDMA 800/1900 MHz adatátvitelt támogatja, két kijelzővel rendwelkezi, ezen felül infravörös porttal és Secure Degital bővítőhellyel is ellátták. A készülékről készült fotókon a Verizon Wireless mobilszolgáltató logója is látható, amely azt sugallja, hogy a cég kínálatában megtalálható lesz a Samsung SCH-i600.

A Smartphone 2002 platform legfontosabb jellegzetessége a hanghívások előtérbe helyezése. Ennek érdekében a Microsoft lehetővé tette, hogy ne csak a telefonkönyvben tárolt telefonszámokat lehessen egy gombnyomással tárcsázni, hanem az SMS-ben vagy emailben kapott, esetleg a Pocket Internet Explorerben megnyitott weboldalon szereplő számokat is. Az Internet Explorerben a telefonszámok ezért hyperlinkként vannak ábrázolva, "rájuk kattintva" megtörténik a tárcsázás.

A Smartphone 2002 számos beépített alkalmazást tartalmaz, többek között a Pocket Internet Explorert, Pocket Outlookot valamint az MSN Messengert és a Windows Media Playert. Az asztali gépekkel vagy a vállalati hálózattal történő szinkronizáció természetesen vezeték nélkül, mobil adatátvitellel is megtörténhet.

Hogy a Samsung SCH-i600 mikor kerül piacra és mennyibe fog kerülni, azt egyelőre nem tudni. Mint az ismeretes, az amerikai piacon a Samsung a Nokia mögött a második számú gyártó. A koreai cég jelenleg az egyetlen nagy mobilgyártó, amely a Microsoft operációs rendszerére épülő készüléket gyárt. A Samsungon kívül egyelőre kizárólag az angol Sendo mutatott be Smartphone 2002-re épülő telefont.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról