Szerző: Barna József

2002. augusztus 15. 20:06

AMD-s veterán lett az NVIDIA pénzügyi vezérigazgatója

Az NVIDIA ma jelentette be, hogy az eddigi megbízott pénzügyi vezérigazgató, Mary Dotz helyére a mai naptól Marvin D. Burkettet nevezte ki. A hatvanéves Burkett valódi iparági veteránnak számít: 34 évet töltött a félvezetőiparban.

[HWSW] Az NVIDIA ma jelentette be, hogy az eddigi megbízott pénzügyi vezérigazgató, Mary Dotz helyére a mai naptól Marvin D. Burkettet nevezte ki. A hatvanéves Burkett valódi iparági veteránnak számít: 34 évet töltött a félvezetőiparban.

Jen-Hsun Huang elnök-vezérigazgató a kinevezés kapcsán elmondta: "Nagyon örülök annak, hogy egy olyan kivételes ember került a vezetőség tagjai közé, mint Marv. Példás referenciái, vezetői és pénzügyi tapasztalatai bizonyosan hozzájárulnak majd vállalati célkitűzéseink eléréséhez."

Amint az ismert, a tavalyi év végén az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet bennfentes kereskedelemmel vádolt meg 11 NVIDIA-alkalmazottat, majd 2002 elején számviteli visszásságokra is fény derült a cégnél. Később a felszínre került számviteli hibák miatt a cég utólag korrigálta a 2000-es, 2001-es pénzügyi évre, valamint 2002 első három pénzügyi negyedévére vonatkozó eredményeit. Feltehetően e problémák miatt kellett távoznia Christine Hoberg pénzügyi vezérigazgatónak, akinek helyére ideiglenesen Mary Dotz került.

Burkett az arizonai egyetemen szerzett matematikai és közgazdászi diplomát. 1972-ben csatlakozott az Advanced Micro Deviceshoz, majd 1989-ben a cég pénzügyi vezérigazgatójává nevezték ki. Kilenc év múlva, 1998-ban vonult vissza.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról