Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 15. 10:44

A BEA Systems második negyedéves eredménye az elemzők várakozásainak megfelelően alakult

Alfred Chuang
Alfred Chuang
Az alkalmazáskiszolgáló szoftvereket gyártó BEA Systems szerdán hozta nyilvánosságra második negyedéves eredményeit. A cég jelentése szerint a nettó profit 16 százalékkal csökkent a tavalyi év azonos időszakához képest, ugyanis a nagyvállalati IT-kiadások továbbra is lanyhák.

A július 31-én véget ért negyedévben a BEA 20,2 millió dolláros, részvényenként 5 centes nettó nyereséget ért el, szemben a tavalyi második negyedéves 24 millió dollárral, azaz részvényenként 6 centtel. A cég bevétele 225,9 millió dollárt tett ki, amely 15,6 százalékkal alacsonyabb a tavalyi második negyedévben elért 267,8 millió dollárnál.

Az egyszeri költségek leszámítávával képzett pro forma nyereség 25,9 millió dollár, azaz részvényenként 6 cent volt, szemben az előző év azonos időszakában elért 43,9 millió dollárral, vagyis részvényenként 10 centtel. A First Call/Thomson Financial által megkérdezett elemzők részvényenkénti 6 centes profitra számítottak.

Májusban a BEA Systems bejelentette, hogy a második negyedéves forgalmat az első negyedéves 224,8 millió dollárral megegyező, vagy némileg magasabb szintre várja. A teljes pénzügyi évre a vállalat 925-1025 millió dolláros bevételt vár.

A BEA a tegnapi napon ezen felül bejelentette, hogy Alfred Chuang vezérigazgatót nevezi ki az igazgatótanács élére. Bill Coleman, a vállalat társalapítója és az igazgatótanács korábbi elnöke továbbra is az igazgatótanács tagja marad.

a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.