:

Szerző: roberto

2002. augusztus 14. 09:26

LinuxWorld: Sun ONE Grid Engine Enterprise Edition 5.3 Linuxra

[Sun Microsystems] A Sun Microsystems tegnap bejelentette a Sun Open Net Environment

Sun Microsystems [Sun Microsystems] A Sun Microsystems tegnap bejelentette a Sun Open Net Environment (ONE) legújabb tagját, a Sun Grid Engine vállalati kiadásának 5.3-as verzióját. A cég háromlépcsős grid rendszerekben gondolkodik, az első a Sun ONE Grid Engine-re épít, amellyel kisebb részlegek, munkacsoportok erőforrásait szervezi egységesen kezelhető fürtökbe; a Sun ONE Grid Engine Enterprise Edition 5.3 pedig már erre az első lépcsőre épít, segítségével egy többezer csomópontból álló vállalati grid hálózat is menedzselhető. A harmadik szint a még kialakulóban lévő globális grid hálózatoké, a Sun ONE Grid Engine Enterprise Edition ezekhez is biztosít interfészeket.

A friss grid szoftver a Sun néhány napja bejelentett LX50-es belépő szintű szerverén is használható. A Sun ONE Grid Engine linuxos változata először 2001 januárjában jelent meg, azóta már a cég által épített grid hálózatok 25 százaléka működik Linuxon.

A Sun ONE Grid Engine linuxos változatához a www.sun.com/grid címen lehet hozzájutni (a Sun technológiájára épít a Grid Engine Project is, amely a gridengine.sunsource.net címen érhető el), a vállalati kiadás 5.3-as verziója valószínűleg az év végétől lesz kapható, a szoftver ára 20000 dollárról indul 50 processzorig, afölött pedig 80000 dollárról egészen 2000 processzorig. Világszerte több mint 30 Sun partner rendelkezik tanúsítvánnyal Sun ONE Grid Engine hálózatok építéséhez.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 00:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.