:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. augusztus 14. 07:49

GTS-Datanet: harmadik házasság

Az Antel Holdings Ltd - a Group MENATEP kizárólagos tulajdonú leányvállalata - tegnap aláírta az adásvételi szerződést a KPNQwest Ebone Central Europe B.V. (korábbi nevén GTS Central Europe Holdings B.V.) 100 százalékának a Citigrouptól történő felvásárlására, 36,5 millió euró értékben.

[HWSW] Az Antel Holdings Ltd - a Group MENATEP kizárólagos tulajdonú leányvállalata - tegnap aláírta az adásvételi szerződést a KPNQwest Ebone Central Europe B.V. (korábbi nevén GTS Central Europe Holdings B.V.) 100 százalékának a Citigrouptól történő felvásárlására, 36,5 millió euró értékben.

A végleges vételárat a KPNQwest Ebone Central Europe B.V. teljes körű pénzügyi könyvvizsgálata után állapítják meg. A könyvizsgálatot az Ernst & Young végzi. A felvásárlás -- néhány előfeltétel teljesülése után, mint pl. az amszterdami csődbíróság és a hitelezői választmány jóváhagyása -- a részvényvásárlási szerződés aláírását követő 20 napon belül zárul le.

Az Antel érdekeltségei jórészt az Amerikai Egyesült Államokban és az Orosz Föderációban találhatók, a holding mostani bevásárlása egyúttal a cég belépője is a közép-európai távközlési piacra. A 31 000 ügyféllel rendelkező KPNQwest Ebone Central Europe B.V. Csehországban, Lengyelországban, Magyarországon, Romániában és Szlovákiában hang- és adatátviteli szolgáltatásokat, valamint szélessávú internetszolgáltatásokat kínált.

A valamikori Datanet imár harmadik alkalommal kerül új tulajdonoshoz. Az 1993-ban alakult távközlési és internetszolgáltató 1998-ban került a Global TeleSystems Grouphoz (GTS), majd -- már GTS-Datanetként -- idén márciusban bekebelezte a holland KPN-ből és az amerikai Qwestből alakult KPNQwest. Az új tulajdonossal rendelkező GTS-Datanetnek alig két hónapos működés után kellett megérnie anyavállalatának összeomlását, s csak most, a KPNQwest-csőd után három hónappal sikerült új kérőt találnia az Antel Holding személyében.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 00:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.