Szerző: Barna József

2002. augusztus 13. 19:06

Inteles jogásszal erősít az NVIDIA

David M. Shannon
David M. Shannon
[HWSW] Az NVIDIA ma jelentette be, hogy David M. Shannont nevezte ki a cég jogi ügyekért felelős alelnökévé és jogtanácsosává. Shannon korábban az Intel jogi és kormányzati ügyekért felelős alelnöke és jogtanácsosa volt. A szakember elsősorban a high-tech iparág szabadalombitorlási, trösztellenes és stratégiai üzletfejlesztési ügyeiben rendelkezik (másfél) évtizedes tapasztalatokkal.

Kinevezése kapcsán az NVIDIA elnök-vezérigazgatója, Jen-Hsun Huang elmondta, hogy Shannon révén a cég egy, a félvezetőgyártásban, számítástechnikában és kommunikációban otthonosan mozgó jogásszal lesz gazdagabb, és így hathatósabban tudja érvényesíteni jogi követeléseit és szellemi tulajdonának védelmét. Egyelőre természetesen nem tudni, hogy az NVIDIA tervez-e bíróság előtt bárkit is megtámadni, esetleg önmagát védeni, de láthatóan mindent megtesz annak érdekében, hogy ilyen esetekben ne bizonyuljon felkészületlennek.

Shannon 1985-ben szerezte jogi diplomáját, majd egy kaliforniai ügyvédi irodánál vállalt állást, ahol elsősorban szabadalombitorlási ügyekben szerzett gyakorlatot. 1993 és 2002 között állt az Intel alkalmazásában.

a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.