Szerző: Vörös Péter

2002. augusztus 13. 17:54

A Network Associates újabb ajánlatot tett a McAfee felvásárlására

A Network Associates kedden bejelentette, hogy megemelte és meghosszabbította a McAfee.com még kinnlevő részvényeivel kapcsolatos ajánlatát.

A Network Associates közölte, hogy 20% felárat fizet minden egyes kinnlevő McAfee.com részvényért, az ajánlat tehát részvényenként 0,675 Network Associates részvény és 8 dollár készpénz. Az augusztus 12-i részvényárfolyamokat alapul véve a felajánlott összeg 15,43 dollár részvényenként. A McAfee zárási részvényárfolyama hétfőn 12,84 dollár volt.

Ezenkívül a Network Associates meghosszabbította az ajánlat lejáratát is, mely immár szeptember 12-ig érvényes, hacsak még tovább meg nem hosszabbítják. A korábbi árajánlat ma járt volna le.

A Network Associates legutóbb július 31-én hosszabbította meg ajánlatát arra a 25%-os McAfee.com részesedésre vonatkozóan, amely még nincs a cég kezében.

Amint arról már beszámoltunk, a Network Associates március közepén bejelentette, hogy egy 208 millió $-os részvénycserés ügylet keretében meg kívánja vásárolni a McAfee.com még kint lévő részvényeit. Az egyebek között a McAfee szoftverekről híres Network Associates 1999-ben a dot-com fellendülés tetőpontján vezette be a tőzsdére a McAfee.com-ot, és a cégnek kb. 75%-os a részesedése a McAfee.com-ból.

Ha az ajánlatot elfogadják a részvényesek, akkor a McAfee.com újra a Network Associates leányvállalata lesz.

Míg a Network Associates eddig főleg a (nagy)vállalati ügyfelekre összpontosított, addig a McAfee.com fő ügyfelei a kisvállalatok és a fogyasztók voltak.

A Network Associates ügyfelei már jó ideje kérték, hogy oldják fel ezt a némileg zavaró helyzetet, most a cég vezetősége és az igazgatótanács is elérkezettnek látta az időt az ügylethez.

A McAfee.com különleges bizottsága július elején már harmadszor utasította el a Network Associates vételi ajánlatát. A bizottság "inadekvát"-nak és "túlzottan bizonytalan"-nak nevezte a korábbi anyacég immár harmadik ajánlatát, és arra kérte a részvényeseket, hogy ennek fényében ismét szavazzanak az ügylet ellen.

Az International Data Group piackutató vállalat szerint a biztonsági szoftverek forgalma a 2000-es 5,1 milliárd $-ról 2005-ben 14 milliárd $-ra fog emelkedni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról