Szerző: mz

2000. április 28. 20:38

Közös Panasonic - Quantum fejlesztés

A Panasonic és a Quantum Corporation közösen kifejlesztettek egy IEEE1394

A Panasonic és a Quantum Corporation közösen kifejlesztettek egy IEEE1394 alapú merevlemezt (AVHDD), amely közvetlenül tud MPEG2 képeket rögzíteni.

Az újonnan kifejlesztett AVHDD a következőket tudja:

- Képes az MPEG-2 átvivő jelsorban két csatornán egyszerre írni és olvasni.
- Képköz felismerés és az MPEG-2 átvivő jelsor átformálása a különleges effektek támogatásához.
- Tartalmaz egy új LSI chipet, amely a fenti technológiákat ötvözi. AVHDD lemezegység vezérlő IEEE1394 (iLink) interfészen.

Az AVHDD a következő funkciókat teszi lehetővé:

- "Catch-up" felvétel, pillanatmegállító és azonnali visszajátszás. Változó sebességű, zajtalan gyorskeresés (előre és vissza), különleges effektekkel.
- Az index és keresés funkciókat a lemezvezérlő segítségével lehet elérni.

Az AVHDD számos új, digitális hálózati funkcióval rendelkezik - pl. pillanatmegállítás, keresés és ismétlés - amelyek még akkor is működnek, amikor a meghajtó valósidejű jelet kap. Ez a képesség felgyorsítja a jövendő otthoni szerverek fejlesztési folyamatát.
A jelenlegi merevlemez-egységek nem biztosítják az AV jelfolyamok olvasását és írását, míg a gazda rendszernek valamilyen egyéb módszerre van szüksége az adatok folyamatosságának biztosítására. Ezen túlmenően most először fejlesztettek ki az MPEG2 átvivő adatfolyam olvasására és írására az IEEE1394 interfészt használó módszert.
A meghajtót 2000 második felétől építik be egyes Panasonic termékekbe. E termékek mindegyike teljes mértékben támogatja a titkosításon alapuló kódoló mechanizmusokkal - pl. az IEEE1394 DTCP - működő szerzőijog-védelmi módszereket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról