:

Szerző: Vörös Péter

2002. augusztus 14. 11:08

Speciális szoftverekkel és összeköthetőséggel bővül az EMC ClariiON tárolóeszköz-család

[Hill and Knowlton] Nagyobb teljesítmény és üzletmenet-folytonossági szoftver megoldások jellemzik az EMC hétfőn bejelentett új EMC CLARiiON tárolóeszközrendszer-családját. A vállalatok és a kormányzatok egyre nagyobb figyelmet szentelnek az információ megszakítás nélküli elérésének. Az új IP (Internet Protocol) összeköthetőséggel az EMC MirrorView és a CLARiiON-t is támogató EMC PowerPath szoftver speciális üzletmenet-folytonossági funkciókat -- kiterjedt távolságú, alacsony költségű távoli replikációt, automatizált teljesítmény-optimalizálást, valamint felsőkategóriás útvonal-átterhelést és terheléselosztást -- kínál a CLARiiON-felhasználóknak is.

[Hill and Knowlton] Nagyobb teljesítmény és üzletmenet-folytonossági szoftver megoldások jellemzik az EMC hétfőn bejelentett új EMC CLARiiON tárolóeszközrendszer-családját. A vállalatok és a kormányzatok egyre nagyobb figyelmet szentelnek az információ megszakítás nélküli elérésének. Az új IP (Internet Protocol) összeköthetőséggel az EMC MirrorView és a CLARiiON-t is támogató EMC PowerPath szoftver speciális üzletmenet-folytonossági funkciókat -- kiterjedt távolságú, alacsony költségű távoli replikációt, automatizált teljesítmény-optimalizálást, valamint felsőkategóriás útvonal-átterhelést és terheléselosztást -- kínál a CLARiiON-felhasználóknak is.

David Donatelli, az EMC platformokért felelős vezető alelnöke így nyilatkozott: "Minden egyes vásárló -- kivétel nélkül -- a leállás utáni közel azonnali helyreállást, a nulla adatvesztést és a műveletek gyors helyreállítását kívánja. Az olyan megoldások, mint a MirroView az IP-n keresztül az EMC mélyreható tudását alkalmazzák az IP alapú adatreplikációban, ezáltal lehetővé téve a biztonságos, automatikus, és a kritikus információk széleskörű tükrözését a CLARiiON CX600 és a CLARiiON FC4700 tárolási rendszerek bármely kombinációjában.

Robert Gray, az IDC elemzője, így látja: "A végfelhasználók konzisztenciára, kölcsönös együttműködésre és robusztus funkcionalitásra vágynak. Ezt legjobb eséllyel azok a szállítók képesek beváltani, akik egy következetes szoftverarchitektúrára épülve a termékek több generációját leszállították már. A taktikai szoftverfejlesztések gyakran eredményeznek teljes átírásokat minden egyes új hardvergeneráció esetén, és bizony sok szál elvarratlanul marad. Az EMC a szoftverrel kapcsolatos korai és stratégiai megközelítése azt jelenti, hogy a felhasználók következetes funkcionalitást kapnak az egyes CLARiiON generációk között is. Nemcsak, hogy a tárolóeszköz-alkalmazások megmaradhatnak, hanem éppenhogy egyre erősebbé és értékesebbé válhatnak idővel. Ez a gyümölcse az EMC stratégiai megközelítésű szoftverfejlesztésének."

A 2001. januárjában bejelentett EMC MirrorView szoftver szinkronizált adatreplikációt biztosít földrajzilag távol eső CLARiiON rendszerek között is, például katasztrófából helyreállási, illetve üzletmenet-folytonossági célokból. E funkciót bővíti az új MirrorView IP összeköthetőségi opció, amely az EMC MirrorView szoftvert a CNT Ultranet Edge tárolóeszköz-útválasztókkal egyesíti annak érdekében, hogy a kiterjedt távolságú adatátvitel a széles körben alkalmazott, költséghatékony Internet Protocol (IP) kommunikációs vonalakon legyen végrehajtható.

Christopher Black, a befektetés-managementtel és IT-megoldásokkal foglalkozó tanácsadó cég, az Effron hálózati üzemeltetési managere így nyilatkozott: "Mivel gyors növekedésen megy keresztül a cég, szükségünk volt egy méretezhetőbb, robusztus megoldásra, amelyre építve üzemkész, tartalék telephellyel ("hot site"-tal) tudtuk támogatni alkalmazásszolgáltatási üzletágunkat. Az EMC-vel, mint partnerrel, az Effron képes volt az átstrukturálásra, és képes volt megszüntetni a vállalati üzletmenet-folytonossági stratégiánk egyik legnagyobb akadályát. Az EMC CLARiiON tárolóeszközök és a MirrorView over IP technológia segítségével szinkronizált replikációt tudtunk megvalósítani költséghatékony áron. Ez óriási mértékben javítja készenléti állapotunkat és ugyanakkor csökkenti ASP-ügyfeleink kockázatát."

Az 1998-ban a Symmetrix rendszerekkel együtt bemutatkozott EMC PowerPath szoftver az iparágban elsőként jelentkezett "SAN-észlelési", automatizált adatút-átterhelési és terheléselosztási funkcióival. Ezeken felül a PowerPath dinamikusan és automatikusan képes nagyobb sávszélességet rendelni a nagyobb prioritású alkalmazásokhoz az I/O optimalizálása érdekében, lényegesen megnövelve ezáltal a legtöbb teljesítményigényes alkalmazás sebességét.

Az EMC ezt a felsőkategóriás szoftverfunkcionalitást immár a CLARiiON terméksorra is kiterjesztette. A PowerPath megnöveli a CLARiiON tárolóeszköz-hálózatok teljesítményét és az adatok rendelkezésre állását, ugyanakkor nagymértékben egyszerűsíti e feladatok felügyeletét. Most már a Symmetrix és CLARiiON vásárlók egyaránt használhatják ugyanazt a gazdagép alapú szoftvert, minimalizálva a termékköltségeket, a kölcsönös együttműködési problémákat, sőt, az oktatási költségeket is.

"Az EMC belenyúlt bőséges funkcionalitást kínáló eszközeinek kalapjába és nyerőszámot húzott a CLARiiON számára" -- véli Stephen O’Keefe, a NovusCG alelnöke és vezető partnere. "A PowerPath nagymértékben javítani fogja képességeinket hálózatos tárolóeszközeink teljesítményének és adatfolyamának optimalizálása terén. Az adatút-átterhelés és a terheléselosztás automatizálásával a CLARiiON dupla értéket kínál a megbízhatóság, illetve a költséges és időigényes leállások megelőzése terén." A NovusCG professzionális szolgáltatásokat biztosít a média-, banki, szolgáltatói és kormányzati piac ügyfelei számára.

A PowerPath egy újabb az EMC-szoftverek átfogó sorából -- EMC ControlCenter/Open Edition, EMC StorageScope, EMC Resource Availability, ESN Manager és Database Tuner --, amelyek a Symmetrixet, a CLARiiON-t és más tárolóeszköz-rendszereket is támogatnak. A többplatformos nyíltság jól jelzi, milyen értéket is kínál a vásárlók számára az EMC AutoIS stratégiája: segít a hálózati tárolási környezetek egyszerű, automatizált és nyílt üzemeltetésében.

"Egyetlen más gyártó sem kínál ilyen szintű szoftveres kölcsönös együttműködést közép- és felsőkategóriás terméksorai között" -- tette hozzá Donatelli.

A CLARiiON-t is kezelő PowerPath és a MirrorView IP kapcsolati szoftver már kapható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.