Szerző: mz

2000. április 28. 02:17

Működik a Serial ATA

Az APT Technologies és a Serial ATA Working Group ma bemutatták a Serial ATA interfész első, teljes sebességgel működő mintapéldányát. A Serial ATA 1.5 Gbit/sec átviteli sebességre képes. A Serial ATA Working

Az APT Technologies és a Serial ATA Working Group ma bemutatták a Serial ATA interfész első, teljes sebességgel működő mintapéldányát. A Serial ATA 1.5 Gbit/sec átviteli sebességre képes. A Serial ATA Working Group, melynek tagja az IBM, Intel, Maxtor, Quantum és a Seagate megerősítette, hogy a cégek nagy figyelmet szentelnek az új szabvány szerint működő termékek fejlesztésének.
A cégek célja a jövő számítógépeiben található adattárolókhoz használható interfész létrehozása, mely egyarán alkalmas merevlemezek, CD-olvasók és egyéb perifériák csatlakoztatására az alaplaphoz, illetve melynek feladata a meglévő Parallel ATA felváltása.
A Serial ATA olyan adattárolási interfészt nyújt, mely megfelel a jövő követelményeinek, miközben megőrzi a kompatibilitást a meglévő alkalmazásokkal. A Serial ATA alkalmazásával a gyártók - és nem utolsósorban a vásárlók, felhasználók - egyszerűbben vezethető, rövidebb kábelezéssel és alacsonyabb feszültségekkel működő buszt kapnak kézhez.
a címlapról