Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. augusztus 12. 12:55

ADSL-fejlesztések a Monortelnél

Bővíti ADSL hálózatát a Monor Telefon Társaság (MTT). A bővítés a már meglévő ADSL hálózat kapacitását, valamint újabb települések ADSL-lefedését is jelenti.

IHM[HWSW] Bővíti ADSL hálózatát a Monor Telefon Társaság (MTT). A bővítés a már meglévő ADSL hálózat kapacitását, valamint újabb települések ADSL-lefedését is jelenti.

Szeptember-október hónapban tervezi bővíteni ADSL hálózatát a Monortel. A hálózatfejlesztésnek köszönhetően három új településen: Alsónémediben, Nagykátán és Sülysápon válik elérhetővé a telefonköltség nélküli, szélessávú internetkapcsolat. Ezzel a bővítéssel tízre emelkedik azoknak a településeknek a száma, melyekben elérhető az ADSL, ezzel a 29-es körzet az országban egyedülállóan széles lefedettséget mutat.

Magyarországon a három új monorteles körzettel együtt 35 településen érhető el az ADSL technológia. Ezekből 10 település a 29-es körzeten belül található, ami azt jelenti, hogy a bekötött települések közel harmada a Monortelé. A 29-es körzeten belül bekapcsolt településeket többnyire 12-15 ezren lakják, a legtöbben -- húszezren -- Monoron élnek. Alsónémedi nagyközség lakosainak száma azonban az ötezer főt sem éri el.

A Matáv és a Vivendi területein már az is nagy eredménynek számítana, ha az összes, húszezer főnél nagyobb lélekszámú településen elérhetővé válna az ADSL, az 5 távközlési körzetet kiszolgáló HTCC-nél pedig maga az szolgáltatás elindítása lenne nagy fegyvertény: a 32-es, 66-os, 68-as, 89-es és 95-ös körzetek internetezői számára ugyanis még teljesen ismeretlen ez a technológia.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról