Szerző: Vörös Péter

2002. augusztus 13. 11:42

Elkészült az első Microsoft architektúra-ajánlás internetes adatközpontok kialakításához

[Hill and Knowlton] Az Avanade, a Brocade, a Dell, az EMC, az Emulex, a Nortel Networks, és a Unisys és a Microsoft bejelentették az első architektúra dokumentációkat, az Internet Blueprint for the Microsoft Systems Architecture és az Internet Blueprint Plus for the Microsoft Systems Architecture -t. A fenti dokumentumok a PAG (Microsoft Systems Architecture Qualified partner-led Prescriptive Architecture Guides,) architektúra-segédletek első darabjai. A sorozatot az iparágvezető cégek útmutatóul szánják azoknak a vállalati vásárlóknak, akik szeretnék egyszerűsíteni az alapinfrastruktúra implementációját és csökkenteni a Windows 2000 Server platformra épülő adatközponti megoldások telepítésével kapcsolatosan felmerülő költségeket. A megjelentetett megoldások gyorsabb szolgáltatási időt, alacsonyabb működési költségeket és az erőforrások jobb kihasználását biztosítják.

[Hill and Knowlton] Az Avanade, a Brocade, a Dell, az EMC, az Emulex, a Nortel Networks, és a Unisys és a Microsoft bejelentették az első architektúra dokumentációkat, az Internet Blueprint for the Microsoft Systems Architecture és az Internet Blueprint Plus for the Microsoft Systems Architecture-t. A fenti dokumentumok a PAG (Microsoft Systems Architecture Qualified partner-led Prescriptive Architecture Guides,) architektúra-segédletek első darabjai. A sorozatot az iparágvezető cégek útmutatóul szánják azoknak a vállalati vásárlóknak, akik szeretnék egyszerűsíteni az alapinfrastruktúra implementációját és csökkenteni a Windows 2000 Server platformra épülő adatközponti megoldások telepítésével kapcsolatosan felmerülő költségeket. A megjelentetett megoldások gyorsabb szolgáltatási időt, alacsonyabb működési költségeket és az erőforrások jobb kihasználását biztosítják.

A Microsoft Corporation egyben bejelentette a Microsoft Systems Architecture programot, amelynek célja egy sor olyan IT infrastruktúra-architektúra megtervezése, ellenőrzése és dokumentálása, amelyek a Microsoft-szoftverekre épülő alkalmazások támogatása érdekében leegyszerűsítik a tárolóeszközök üzembe helyezését és felügyeletét. Az iparág vezető cégei -- az Avanade, a Brocade, a Dell, az EMC, az Emulex, a Nortel Networks és a Unisys -- az EMC redmondi laborjában együttműködve tervezték meg, dolgozták ki és vizsgálták be ezeket az "előíró jellegű" architektúrákat. A Microsoft által jóváhagyott architektúrák célja, hogy teljeskörű, webre felkészített informatikai infrastruktúrát biztosítsanak -- szervereket, tárolóeszközöket, tárolóhálózati infrastruktúrát, szoftvereket, illetve egyéb eszközöket és parancsfájlokat --, amelyek az e-business alkalmazások széles körét képesek magasszintű rendelkezésre állással, megbízhatósággal, méretezhetőséggel és felügyelhetőséggel támogatni.

A vállalati alkalmazásokat futtató internetes adatközpontok egyedi igényeinek kiszolgálása érdekében az Internet Blueprint-ek segítenek a szolgáltatásszint-szerződések betartásához, illetve az évi 365 napos, éjjel-nappali folyamatos működéshez szükséges magasszintű rendelkezésre állás és adatbiztonság elérésében. A konfigurációk úgy készültek, hogy az információ maximális védelmét és méretezhetőségét biztosítsák. Az Internet Blueprint for Microsoft Systems Architecture Dell PowerEdge szerverekre és EMC CLARiiON Enterprise Storage rendszerekre épül. Az Internet Blueprint Plus for Microsoft Systems Architecture a Unisys ES7000 szerverére és az EMC Symmetrix Enterprise Storage rendszereire épül a lehető legmagasabb szintű méretezhetőség és rendelkezésre állás érdekében.

"A Microsoft stratégiai iparági partnereivel együtt olyan integrált rendszerarchitektúra kialakításán fáradozik, amely igazoltan csökkenti az implementációs kockázatokat, növeli a befektetés megtérülését és csökkenti a piaci megjelenéshez szükséges időt" -- jelentette ki Cliff Reeves, a Microsoft Windows .NET termékmenedzsment-csoportjáért felelős alelnöke. "Örömmel támogattuk az iparág vezetőit az első architektúra-segédletek kialakításában, amelyek támogatják az Internet alapú üzleti megoldások következő generációját."

"Az EMC széles körben együttműködött a Microsofttal és partnereinkkel abban, hogy beépítse és megvizsgálja az EMC információtároló rendszereit és szoftvereit ezekben az architektúrákban. Vásárlóink számára megbízható, költséghatékony alternatívákat kínálunk a nagygépes és UNIX-os platformokkal szemben. Ez a szoros együttműködés alapvető fontosságú ahhoz, hogy a Windows alapú infrastruktúrák helye tovább szilárduljon a vállalati környezetekben." -- nyilatkozta Don Swatik, az EMC a globális szövetségekért és az informatikai tudományokért felelős alelnöke.

a címlapról