Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. augusztus 12. 07:59

Megjelent a Winamp 3.0

Megjelent a népszerű médialejátszó 3.0-ás változata. Az ingyenes programocska a korábbi kiadásoknál súlyosabb darab lett, érezhetően több erőforrást vesz igénybe, mint a 2-es sorozat bármely darabja, s a telepítőfájl is jócskán megnőtt: míg a 2.8-as verzió 1,9 megabájtos telepítőt igényelt, a 3.0-ás már 3,2 MB lett.

[HWSW] Megjelent a népszerű médialejátszó 3.0-ás változata. Az ingyenes programocska a korábbi kiadásoknál "súlyosabb" darab lett, érezhetően több erőforrást vesz igénybe, mint a 2-es sorozat bármely darabja, s a telepítőfájl is jócskán megnőtt: míg a 2.8-as verzió 1,9 megabájtos telepítőt igényelt, a 3.0-ás már 3,2 MB lett.

A lejátszóprogram talán legnagyobb újdonsága, hogy a hangfájlok után már videofájlok (avi, asf, mpg, wmv) lejátszására is alkalmas. További újdonság még a Media Library -- amolyan zenei nyilvántartó, több playlist és a SHOUTcast Rádió támogatása.

Az új Winamp a Nullsoft ismert weboldaláról letölthető, ám akik gyengébb teljesítményű processzorral rendelkeznek és a 2-es verziót tartják előnyösebbnek, a classic.winamp.com oldalon keresgélve megtalálják a korábbi verziókat.

a címlapról