Szerző: mz

2000. április 28. 01:33

Erőre kap a FireWire?

Új, IEEE 1394-es csatlakozóval felszerelt PC-k és egyéb perifériák jelentek meg a közelmúltban, ami remélhetőleg azt jelenti, hogy új erőre kapnak a buszt használó fejlesztések.

Új, IEEE 1394-es csatlakozóval felszerelt PC-k és egyéb perifériák jelentek meg a közelmúltban, ami remélhetőleg azt jelenti, hogy új erőre kapnak a buszt használó fejlesztések.
Minderről James Snider, a 1394 Trade Association nagyfőnöke beszélt a WinHEC konferencián, ahol konkrét példákat is hozott fel: a Dell Computer egyik középkategóriás PC-je, a Dimension XPS-T gyárilag telepített IEEE 1394-es PCI kártyával kerül forgalomba; miközben az Epson egy új, FireWire csatlakozóval ellátott nyomtatót, a tajvani UMAX lapolvasót mutatott be, illetve még korábban, a tavasz folyamán hozakodott elő a Western Digital egy külső, 1394-re csatlakozó merevlemezzel.
Felmerülhet a kérdés, hogy a 400 Mbit/sec sebességű FireWire vajon nem minősül-e elavultnak a szintén a napokban bejelentett, 480 Mbit/sec sebességű USB 2.0 szabvány mellett. A válasz egyértelműen nem, hiszen a FireWire fejlesztései sem állnak meg, a mérnökök a 1394b változat fejlesztésekor és a fejlesztési ütemterv meghatározásakor már 1.6 Gbit/sec, illetve hosszabb távon 3.2 Gbit/sec feletti sebességeken gondolkodnak. A fejlesztések eredményeképpen a napokban sikerült FireWire jeleket 400 Mbit/sec sebességen 50 méterre továbbítani, ami - többek közt -valószínűleg biztosítja, hogy a technológia sikeres legyen a felhasználók körében, a háztarásokban.
Az év folyamán a várakozások szerint 20-25 mlllió 1394-es csatlakozóval felszerelt új PC kerül eladásra, így a buszt használó, eladott eszközök száma eléri a 30 milliót. A 1394 Trade Association több, mint 170, egyebek közt PC-ket és PC-alkatrészeket gyártó céget tudhat tagjai közt.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.