:

Szerző: Barna József

2002. augusztus 9. 11:38

A SONICblue igazgatótanácsa menesztette a cég vezérigazgatóját

L. Gregory Ballard
Gregory Ballard
[WSJ] Az elsősorban multimédiás termékeiről ismert SONICblue igazgatótanácsa menesztette a tanács elnökét és a cég elnök-vezérigazgatóját, Kenneth Potashnert. A cég ugyan nem kívánt nyilatkozni Potashner leváltásának okairól, egyesek szerint a lépés hátterében a volt vezérigazgató és az igazgatótanács tagjai között fellángolt vita áll.

Potashner egy interjúban elmondta, hogy a cég által a vezetőknek részvényvásárlásra adott hitelek visszafizetése kapcsán alakult ki vita az igazgatótanácsban. A cég közel 600 000 dollárnyi kölcsönt nyújtott a vezetőség tagjainak, hogy azok részvényeket vásárolhassanak a SONICblue leányvállalatában, a RioPortban. Ugyanakkor, közölte Potashner, a tanács megváltoztatta a kölcsönök visszafizetésének feltételeit, mégpedig úgy, hogy a vezetőknek nem kellett visszafizetniük azokat. Az ügy kapcsán Potashner három igazgatótanácsi tagot lemondásra szólított fel.

A tanács azonban végül úgy határozott, hogy meneszti Potashnert, és helyére megbízott vezérigazgatónak L. Gregory Ballard-t, korábbi marketingért és termékmenedzsmentért felelős alelnököt nevezi ki. Ballard szerint azonban Potashner menesztése nem függ össze a kölcsönökről folytatott vitával, igaz, alternatív magyarázatot ő sem adott a történtekre. Ballard csupán annyit közölt még, hogy a vállalat fordulóponthoz érkezett, és hogy a cég elsődleges prioritása a nyereséges működés visszaállítása. Amint arról beszámoltunk, a SONICblue a második pénzügyi negyedévben 23,5 millió dolláros nettó veszteséget ért el, szemben az egy évvel korábbi megfelelő időszak 312,5 millió dolláros veszteségével.

A cég által az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC) eljutatott dokumentum szerint a vállalatvezetőknek és az igazgatótanács tagjainak 2003. június 14-ig kell visszafizetniük a vitatott kölcsönöket.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.