Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. augusztus 8. 11:19

Drágább lesz a telefonálás és az alapdíj a Matávnál

A Matáv szeptember 1-jétől megváltoztatja hatósági áras tarifáit. A hatósági tarifák emelését a 2002. évi januári 3/2002 (I. 21.) MeHVM-rendelet szabályozza.

A Matáv szeptember 1-jétől megváltoztatja hatósági áras tarifáit. A hatósági tarifák emelését a 2002. évi januári 3/2002 (I. 21.) MeHVM-rendelet szabályozza.

A rendelet az első félévben csak a havi díjak emelését engedélyezte, továbbá meghatározta, hogy a vezetékes távközlési tarifák az idén éves viszonylatban 4%-kal emelkedhetnek. Február 1-jével megtörtént a rendelet által előirányzott első emelés, a további árváltoztatásra július 1-jétől nyílt lehetőség. Ez utóbbi lehetőséggel a Matáv csak késleltetve, szeptember 1-jétől él. A Matáv az előző évekhez hasonlóan ezúttal sem használja ki a maximális emelési lehetőséget, amelyet a rendelet biztosít számára.

Szeptember 1-jétől az analóg vonalak havi előfizetési díjai átlagosan 2,99%-kal emelkednek. Az egyéni fővonal a jelenlegi bruttó 2998 Ft helyett bruttó 3080 Ft lesz, míg az üzleti fővonal bruttó 4030 Ft-ról 4150 Ft-ra emelkedik. Az egyéni ikervonal bruttó 1008,75 Ft-ról 1225 Ft-ra, az üzleti ikervonal 1362,50 Ft-ról 1387,50 Ft-ra változik. A havi előfizetési díjak emelésével közelíteni kívánjuk az előfizetési díjat a vonalfenntartás tényleges költségéhez.

A helyi hívások percdíjai csúcsidőben (07-18 óra) 10 százalékkal, csúcsidőn kívül (18-07 óra, továbbá hétvégén és munkaszüneti napokon) 8,33 százalékkal emelkednek. Csökken viszont a kapcsolási díj 10,53%-kal (bruttó 4,75 Ft-ról 4,25 Ft-ra).

A kapcsolási díj csökkenését is figyelembe véve a helyi hívások díja a listaárak tekintetében átlagosan 5,19%-kal nő.

A belföldi távolsági és az agglomerációs (helyközi II.) hívások percdíja a hálózaton belül (azaz a Matáv szolgáltatási területén belül hívott számok esetében) nem változik.

Változik a percdíj a Vivendi, a HTCC, a Monortel és az Emitel hálózatában végződő hívások esetében, ugyanis ezen szolgáltatók Referencia Összekapcsolási Ajánlatában a Matávénál magasabb összekapcsolási díjakat hagyott jóvá a Hírközlési Döntőbizottság. Ezért a Matáv hálózatán kívüli vezetékes hálózatokba irányuló hívások díja emelkedik szeptember 1-jétől a Bázis, Minimál, és Csevegő díjcsomagokban.

A Kontroll és Ritmus díjcsomagokat használó ügyfeleink továbbra is változatlan percdíjjal hívhatják a többi vezetékes szolgáltató ügyfeleit. A mobil irányokba menő hívások és a külföldi beszélgetések percdíja is változatlan marad.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról