Szerző: Ady Krisztián

2002. augusztus 8. 18:13

Hitelkártya méretűre zsugorodhatnak a műholdas rádióvevők a Sirius új chipkészletével

A Sirius Satellite Radio bejelentette, hogy kifejlesztette második generációs chipkészletét, melyet saját márkájú műholdas rádióvevő készülékeiben fog használni. A chipkészletre épülő készülékek legkorábban a negyedik negyedévben jelenhetnek meg.

A Sirius Satellite Radio bejelentette, hogy kifejlesztette második generációs chipkészletét, melyet saját márkájú műholdas rádióvevő készülékeiben fog használni. A chipkészletre épülő készülékek legkorábban a negyedik negyedévben jelenhetnek meg.

Az új chipkészlet 6-rétegű, 0,13 mikronos technológiával készül, és a memória kivételével mindent tartalmaz, ami egy műholdas rádióvevő készülékhez szükséges. Az egyetlen chipbe integrált megoldásra épülő rádiókészülékek így a jelenlegi videokazetta méretről szinte bankkártyányira zsugorodhatnak.

"Az új chipkészlet sokkal hamarabb teszi lehetővé a második generációs Sirius rádiók megjelenését, mint azt eredetileg terveztük" -- mondta Joseph P. Clayton, a Sirius Satellite Radio elnöke.

A chip nemcsak méreteiben, de egyéb paramétereiben is "összement", lényegesen kevesebb energiát fogyaszt az első generációnál, csupán 50%-át az eddigi megoldásoknak. A gyártási technológiának köszönhetően a chip lényegesebben kevesebb hőt termel, ráadásul olcsóbb készülékek gyártását teszi lehetővé.

A Sirius Satellite Radio három műhold segítségével fedi le az Egyesült Államokat. A Sirius 100 digitális rádióadást sugároz az Államok teljes területén, 12,95 dolláros havi díjért. A csomagban 60 zenei és 40 sport-szórakoztató-hírcsatorna kapott helyet. A céget nem kisebb gyártók karolták fel, mint például a DaimlerChrysler, mely 17 Chrysler, Dodge és Jeep modelljébe helyez el a vevőkészüléket. A BMW, Nissan, Audi és Volkswagen szintén tervbe vette a technológia alkalmazását, az AM-FM és digitális műholdvevő rádiókészülékek szinte minden autóba bekerülhetnek rövid időn belül. A készülékeket a Kenwood, Clarion, Audiovox és Jensen cégek készítik majd, melyeket bárki megvásárolhat majd a Circuit City, Best Buy, Sears, Good Guys, Tweeter, Ultimate Electronics és Crutchfield üzleteiben. A Panasonic műholdas rádióvevői várhatóan még szeptemberben megjelennek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról