Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 7. 17:06

Boltokban az ASUS első tenyérgépe

A tajvani üzletekben tegnap feltűnt az Asustek első kéziszámítógépe, a MyPal A600. A vállalat reményei szerint a 400 MHz-es Intel PXA250 processzorral és Pocket PC 2002 operációs rendszerrel szerelt készüléket a későbbiekben több modell is követi majd.

A tajvani üzletekben tegnap feltűnt az Asustek első kéziszámítógépe, a MyPal A600. A vállalat reményei szerint a 400 MHz-es Intel PXA250 processzorral és Pocket PC 2002 operációs rendszerrel szerelt készüléket a későbbiekben több modell is követi majd.

"Az egyre jobb specifikációkra és fejlett funkciókra kell összpontosítanunk a piacszerzéshez és el kell kerülnünk az alsó árkategóriás szegmenst" -- mondta Jonathan Tseng, az Asustek alelnöke. Tseng hozzátette, hogy a kéziszámítógép-piacot a jövőben komolyan veszélyeztetni fogják az egyre okosabb mobiltelefonok, ezért a gyártóknak egyre újabb és újabb funkciókkal kell felruházniuk készülékeiket.

Az ASUS MyPal A600 3,5 hüvelykes, 16 bites színes TFT-LCD kijelzővel és 64+32 Mbyte memóriával rendelkezik, a készülékhez kamerát, vezeték nélküli LAN portot vagy projektort is lehet csatlakoztatni és az ASUS már tervez egy GSM/GPRS bővítőmodult is. Beépített akkumulátora akár 15 óra folyamatos működést is lehetővé tesz. A MyPal A600 csupán 75x125x12.8 mm méretű, tömege pedig 138 gramm.

Az Asustek többek között a kínai piacon is értékesíti majd új kéziszámítógépét, annak ellenére, hogy a világ legnépesebb országában a kéziszámítógép-piacot az olcsó "menedzserkalkulátorok" uralják, a Pocket PC operációs rendszerre épülő csúcskategóriás modellek iránt egyelőre korlátozott a kereslet. A felmérések szerint Kínában idén mintegy 2 millió tenyérgép talál majd gazdára.

Tseng szerint a MyPal A600 csúcskategóriás teljesítménye és funkciói -- no meg 599 dolláros ára -- miatt kívül esik azon a szegmensen, ahol az árháborúk zajlanak, és a jövő év elején a kereslet is megélénkül majd a drágább, de nagy teljesítményű és szolgáltatásokkal bőségesen felruházott kéziszámítógépek iránt.

A készüléket természetesen nem csak Kínában és Tajvanon forgalmazza az Asustek, szeptemberben már világszerte kapható lesz az A600, mégpedig angol, német és francia nyelvű operációs rendszerrel. Tseng elmondása szerint a vállalat az idén 200 eze MyPal A600 értékesítésére számít.

Az ASUS kéziszámítógép máris óriási siker Tajvanon, az előrendelések száma máris meghaladta az ezer darabot -- mondta Tseng.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról