:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 7. 11:17

Elemzői várakozásokon felül alakult a Cisco negyedik negyedéve

A Cisco Systems a tőzsde tegnapi zárása után tette közzé negyedik negyedéves és éves eredményeit. A vállalat az elemzők elvásárainál kedvezőbb adatokat tett közzé.

A Cisco Systems a tőzsde tegnapi zárása után tette közzé negyedik negyedéves és éves eredményeit. A vállalat az elemzők elvásárainál kedvezőbb adatokat tett közzé.

A Cisco a negyedik negyedévben 772 millió dolláros, azaz részvényenkénti 10 centes nettó nyereséget ért el, szemben a tavalyi év azonos időszakában realizált 7 millió dollárral. Az egyszeri költségek leszámításával képzett pro forma eredmény 1 milliárd dollár, azaz részvényenként 14 cent volt, szemben a tavalyi negyedik negyedévben elért 163 millió dollárral, vagyis részvényenként 2 centtel.

A First Call/Thomson Financial által megkérdezett elemzők részvényenkénti 12 centes pro forma profitot jeleztek előre.

A negyedik negyedéves forgalom a tavalyi 4,3 millió dollához képest 12 százalékkal 4,8 milliárd dollárra nőtt. A Cisco vezetői szerint a vállalati eladások stabilak, azonban a szolgáltatói piac továbbra is "kihívásokkal terhes".

A cég éves pro forma eredménye 2,9 milliárd dollár (részvényenként 39 cent) volt, szemben a tavalyi 3,1 milliárd dollárral (részvényenként 41 centtel). Az éves forgalom tavalyhoz képes 15 százalékkal 18,9 milliárd dollárra csökkent.

A Cisco éves nettó eredménye 1,9 milliárd dollárt, azaz részvényenként 25 centet tett ki, szemben a tavalyi 1 milliárd dolláros, azaz részvényenkénti 14 centes veszteséggel.

A hálózati eszközök vezető gyártója ezen felül bejelentette, hogy jövő májusban távozik a cégtől Larry Carter pénzügyi vezérigazgató, az 59 éves vezetőt a Cisco pénzügyi részlegének alelnöke, Dennis Powell válrja majd. Carter nem tette közzé távozásának okát. John Chambers vezérigazgató bejelentette, hogy megpróbálja maradásra bírni Cartert.

Chambers cáfolta azokat a pletykákat, amelyek szerint a vállalat elhagyására készülne. A múlt héten a Cisco részvények árfolyama 8 százalékot eset, amikor olyan híresztelések kaptak szárnyra, melyek szerint a cég vezérigazgatója nyugdíjba készül.

"Nem szándékozom elhagyni a Ciscot. A terveim szerint még évekig itt maradok. Egyáltalán nem gondolok a nyugdíjra, nagyon izgat a cég jövője, szóval még jó ideig maradok" -- mondta Chambers.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:18

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.