Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 6. 14:38

Megyényi mobilforgalmat bonyolítottak a Sziget fesztivál lakói

A Sziget ismét túltett önmagán: minden eddiginél színesebb programot kínált és sokkal több látogatót vonzott, akik a Pannon GSM hálózatán napi több százezer mobilhívással és csaknem százezer SMS küldésével igyekeztek kapcsolatot teremteni egymással, illetve a külvilággal.

[HWSW] A Sziget ismét túltett önmagán: minden eddiginél színesebb programot kínált és sokkal több látogatót vonzott, akik a Pannon GSM hálózatán napi több százezer mobilhívással és csaknem százezer SMS küldésével igyekeztek kapcsolatot teremteni egymással, illetve a külvilággal.

A szigetlakók által generált forgalom megfelelt egy megye forgalmának. A Pannon GSM rendszere ezt a jelentős plusz igénybevételt minden nehézség nélkül viselte, hiszen a szolgáltatót nem érte váratlanul a koncentráltan jelentkező forgalomnövekedés: immár évek óta gondoskodik a szigetlakók kényelméről és igyekszik élménytelibbé varázsolni a szigetes napokat.

A pannonos szigetlakók 30-50 százalékkal szárnyalták túl tavalyi önmagukat: a kezdeményezett és fogadott hívások napi átlaga 190 ezerre volt tehető, ez a tavalyi heti egymilliót megközelítő híváshoz képest 30-40 százalékos növekedést jelent. Szorgalmasak voltak a pötyögők is, akik SMS-en keresztül adtak helyzetjelentést: a Szigeten naponta 85 ezer üzenet röppent az éterbe. Ez a múlt évi heti 333 ezer SMS-hez képes 40-50 százalékos növekedést mutat.

A Pannon GSM -- számítva arra, hogy idén tíz szigetlakóból kilenc mobillal érkezik -- a Fesztivál idejére új bázisállomást telepített a helyszínre, illetve bővítette a környéken üzemelő többi állomás kapacitását is. További kapacitásbővítést tett lehetővé a Szigetet körülvevő régiót kiszolgáló kapcsolóközpont forgalmának időszakos elterelése. Mindez a tavalyi rendezvényhez képest 50 százalékos, a normál hétköznapi terheléssel összevetve pedig négyszeres teljesítmény növekedést eredményezett.

A Pannon GSM azonban nem csupán hálózati szolgáltatásaival, hanem az adrenalinszintet jócskán megnövelő Bee Extrémpark-beli játékaival és hasznos tartalomszolgáltatásokkal is igyekezett a mobilosok kedvében járni.

A hatóságok által a Sziget legtisztább területének nyilvánított Bee Extrémpark játékait naponta 2250-en, míg az ott elérhető GSM szolgáltatásokat (köztük az aksitöltést vagy a képküldést SMS kamerán keresztül) 800-900-an vették igénybe. Egy nap háromszázan döntöttek úgy, hogy a Bee Csúzlival 100 km/órás sebességgel 60 méter magasba röppennek, a 22 méter magas Bee Kalandvárat pedig 750-en mászták meg.

Mindazok, akik meg akarták osztani élményeiket társaikkal, 5 üzenőfalon és egy SMS Chatfalon keresztül tehették meg. A Szigetlistára feliratkozva SMS-ben folyamatosan tájékoztatást kaphattak a programokról, de a PannonW@P Szigetinfo menüjében is kutakodhattak. A Sziget Arca szavazáson pedig SMS-ben adhatták le voksukat a legeredetibb szigetlakóra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.