:

Szerző: Vörös Péter

2002. augusztus 5. 10:15

Az NTT DoCoMo Pocket PC eszközt dob piacra szeptemberben

[AsiaBizTech, CNET] A világ legnagyobb mobiltelefon-szolgáltatója, a japán NTT DoCoMo bejelentette, hogy Microsoft Pocket PC 2002 operációs rendszert használó kéziszámítógépet fog piacra dobni szeptemberben a felkelő nap országában.

[AsiaBizTech, CNET] A világ legnagyobb mobiltelefon-szolgáltatója, a japán NTT DoCoMo bejelentette, hogy Microsoft Pocket PC 2002 operációs rendszert használó kéziszámítógépet fog piacra dobni szeptemberben a felkelő nap országában.

Az eszköz neve Musea lesz, a megszokott PDA funkciók mellett adatátvitelre is lehetőség adódik az NTT DoCoMo harmadik generációs FOMA mobiltelefonos szolgáltatásán keresztül.

A Musea 64 MB RAM és 32 MB ROM memóriával, 3,5"-os színes kijelzővel és 206 MHz-es Intel StrongArm processzorral lesz felszerelve. A 240x320-as felbontású TFT-LCD kijelző 65536 színt képes megjeleníteni.

A Musea adatátviteli sebessége fogadásnál 384 kbps, küldésnél 64 kbps az NTT DoCoMo FOMA szolgáltatásán keresztül.

Az eszköz Type II CompactFlash aljzattal, USB interfésszel és egy IrDA1.2 infravörös porttal lesz felszerelve. A Musea méretei: 77,5 mm x 130,5 mm x 14,8 mm; súlya kb. 180 g. A készülék árát nem határozta meg az NTT DoCoMo, a becsült piaci ár 45-50 ezer jen (~ 94-104 ezer Ft). A piacra dobás pontos időpontja szeptember 6.

A NTT DoCoMo ezzel a lépéssel csatlakozik azon mobiltelefon-szolgáltatókhoz, amelyek olyan eszközök megjelentetését tervezik, amelyekkel mobiltelefon-hálózatokat lehet elérni. A német T-Mobile csütörtökön jelentette be azt, hogy egy olyan PDA értékesítését kezdik meg, amely a Microsoft Pocket PC 2002 operációs rendszerét használja és egyesíti a mobiltelefon és a klasszikus PDA funkciókat, ezenkívül lehetővé teszi a vezeték nélküli Web-böngészést és e-mail-ek küldését illetve fogadását.

Az AT&T Wireless szerdán közölte azt, hogy a Microsofttal kötött szélesebb körű együttműködés keretén belül a T-Mobile-hoz hasonló eszközt dob piacra a negyedik negyedévben. A T-Mobile és az AT&T Wireless eszközök egyaránt a Microsoft Pocket PC Phone Edition szoftverét használják, az NTT DoCoMo viszont az operációs rendszer alapváltozatát használja.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 23:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.