:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 2. 12:41

Egyre népszerűbbek a fizetős internetes tartalmak

[CNET] Egyre többen hajlandók fizetni az internetes tartalmakért -- derül ki az Online Publishers Association és a ComScore Networks által tegnap nyilvánosságra hozott felmérésből.

[CNET] Egyre többen hajlandók fizetni az internetes tartalmakért -- derül ki az Online Publishers Association és a ComScore Networks által tegnap nyilvánosságra hozott felmérésből.

A kutatás azt találta, hogy az amerikai internetezők az első negyedévben 300 millió dollárt fizettek interneten elérhető tartalomért, amely 155 százalékkal magasabb, mint egy évvel ezelőtt. Az év első három hónapjában 12,4 millió amerikai internetező nyúlt a zsebébe és adott ki pénzt információkért, míg egy évvel korábban csak 5,3 millió.

Az internetes tartalmakért kifizetett összeg 2001-ben 92 százalékkal volt magasabb, mint 2000-ben, amikor 675 millió dollárt tett ki.

Az Online Publishers Association szerint a bevételek növekedése ékesen bizonyítja, hogy az emberek igenis hajlandók fizetni a tartalomért, legyen az videó, meccsközvetítés vagy hírek. "Ahogy a tartalomszolgáltatók egyre vonzóbb dolgokat kínálnak, egyre többen nyúlnak a zsebükbe" -- mondta Michael Zimbalist, az OPA elnöke.

A felmérés eredménye valójában nem meglepő, hiszen az utóbbi időben számos internetes tartalomszolgáltónak vált elsődleges céljává, hogy minél inkább függetlenítse magát a hirdetési bevételektől és előfizetéses szolgáltatásokból tegyen szert haszonra. A Yahoo mellett a RealNetworks és az MSN is számos olyan szolgáltatást vezetett be, amelyeket csak havi előfizetési díj fejében lehet igénybe venni.

A Yahoo és a RealNetworks megkülönböztetett figyelmet fordít az előfizetők létszámára. Második negyedéves eredményeinek közzétételekor a Yahoo bejelentette, hogy már több mint 1 millió fizető felhasználója van. A RealNetworks nemrég hozta nyilvánosságra, hogy 750 ezer előfizetővel rendelkezik: ezek túlnyomó többsége a RealOne szolgáltatást veszi igénybe, amely többek között az ABCNews.com, az amerikai profi baseball-liga és a CNN híreit és videóit közvetíti.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:45

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.