:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 1. 12:35

Korlátozás nélküli díjcsomagot vezet be a Pressplay előfizetéses internetes zeneszolgáltató

[CNET] A Pressplay úgy határozott, hogy korlátlan díjcsomagot vezet be annak érdekében, hogy fellendítse előfizetéses zeneszolgálatását. A cég várhatóan a mai napon jelenti be, hogy felhasználói évi 179,40 dolláros előfizetési díj fejében korlátlan számú dalt tölthetnek le és hallgathatnak meg.

[CNET] A Pressplay úgy határozott, hogy korlátlan díjcsomagot vezet be annak érdekében, hogy fellendítse előfizetéses zeneszolgálatását. A cég várhatóan a mai napon jelenti be, hogy felhasználói évi 179,40 dolláros előfizetési díj fejében korlátlan számú dalt tölthetnek le és hallgathatnak meg.

Kisebb független lemezkiadók és internetes zeneszolgáltatók már korábban is kínáltak korlátlan díjcsomagot, de a nagy kiadók által támogatott szolgáltatók közül a Pressplay az első, amelyik ilyen módon igyekszik növelni előfizetői bázisát. Elemzők szerint a díjcsomag sikerre számíthat, és segítségével a felhasználókat könnyebben el lehet csábítani az ingyenes fájlcserélő hálózatoktól.

"Ez annak a felismerése, hogy az előző díjcsomagok nem igazán keltették fel az internetezők érdeklődését" -- mondta Michael Goodman, a The Yankee Group elemzője. "Nem is csoda, hiszen a felhasználók egy korlátlan és ingyenes szolgáltatás, illetve egy fizetős és számos megkötéssel rendelkező konstrukció közül választhattak. Nem is igazán volt kérdéses, melyiket választják."

A Pressplay, illetve a hozzá hasonló internetes zeneszolgáltatók -- MusicNet, RioPort, Listen.com, FullAudio -- az utóbbi hónapokat azzal töltötték, hogy meggyőzzék az ingyenes fájlcserélő hálózatok felhasználóit az előfizetéses zeneszolgáltatások előnyeiről -- egyelőre kevés sikerrel. Ennek oka főként az, hogy a nagy lemezkiadók támogatásukat szigorú feltételekhez kötötték abban a tekintetben, hogy a felhasználók hogyan használhatják fel a dalokat.

A Pressplay ebben a tekintetben még viszonylag nagy szabadságot engedélyez, ugyanis az előfizetői korlátozott számú dalt CD-re is írhatnak, azonban a többi szolgáltatónál ez nem lehetséges, mint ahogy hordozható MP3-játszóba való letöltésnek is igen szigorú feltételei vannak.

A Pressplay jelenleg havi 14,95 dolláros előfizetési díjért 50 letölthető és 500 egyszer meghallgatható zeneszámot kínál, azonban ezek a korlátozások a felhasználók és az elemzők nemtetszését is kivívták. Az új konstrukcióban azonban elhárulnak ezek a korlátok, hiszen végtelen sok szám tölthető le és hallgatható meg és évi 120 dalt akár CD-re is írhat, aki kifizeti a 179,40 dolláros előfizetési díjat.

Vállalathoz közeli források szerint a későbbiekben a Pressplay új szolgáltatásokat is bevezet, például lehetővé teszi a hordozható audiolejátszóba való letöltést. A Pressplay képviselője egyelőre nem kommentálta a híreket.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:12

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.