Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 1. 10:42

Rick Belluzzo, a Microsoft volt elnöke lett a Quantum új vezérigazgatója

Rick Belluzzo
Rick Belluzzo
Az adattárolási és adatmentési eszközöket gyártó Quantum bejelentette, hogy a Microsoft volt elnökét, Richard "Rick" Belluzzot nevezte ki vezérigazgatóvá. Belluzzo megbízatása szeptember 3-tól érvényes.

A Quantum volt vezérigazgatója, a 18 éve a céget szolgáló Michael Brown úgy határozott, hogy ezentúl nem vesz részt a napi irányításban, de továbbra is a cég igazgatótanácsának elnöke marad.

"Nagyon várom már, hogy csatlakozhassak a Quantum csapatához és együtt dolgozhassunk az adatvédelemben és a hálózati adattárolásban rejlő lehetőséget kiaknázásán" -- mondta Belluzzo. "A szalagos meghajtók, automatikus kazettabetöltő eszközök és hálózati adattárolás piacán vezető pozícióban levő Quantumnak szilárd alapjai vannak, amire lehet építeni."

Belluzzo korábban a Microsoft elnöke és működésért felelős vezérigazgatója volt, előtte pedig a Silicon Graphics igazgatótanácsának elnöke és vezérigazgatój, korábban pedig 25 évet dolgozott a Hewlett-Packardnál, ahol az alelnöki pozícióig vitte.

A Microsofttól való távozásakor Belluzzo elmondta, hogy a cégnél bevezetett új szervezeti felépítés számos korábbi feladatkörét redundánssá tette, és a Steve Ballmer vezérigazgatóval folytatott hosszas megbeszélések után úgy döntött, ideje elhagynia a céget. A redmondi céghez közeli források azonban azt rebesgették, hogy a távozás mögött valójában a Ballmer és Belluzzo közötti, a stratégiával és vezetési stílussal kapcsolatos összetűzések álltak.

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 17. 08:25

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.