Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 1. 10:42

Rick Belluzzo, a Microsoft volt elnöke lett a Quantum új vezérigazgatója

Rick Belluzzo
Rick Belluzzo
Az adattárolási és adatmentési eszközöket gyártó Quantum bejelentette, hogy a Microsoft volt elnökét, Richard "Rick" Belluzzot nevezte ki vezérigazgatóvá. Belluzzo megbízatása szeptember 3-tól érvényes.

A Quantum volt vezérigazgatója, a 18 éve a céget szolgáló Michael Brown úgy határozott, hogy ezentúl nem vesz részt a napi irányításban, de továbbra is a cég igazgatótanácsának elnöke marad.

"Nagyon várom már, hogy csatlakozhassak a Quantum csapatához és együtt dolgozhassunk az adatvédelemben és a hálózati adattárolásban rejlő lehetőséget kiaknázásán" -- mondta Belluzzo. "A szalagos meghajtók, automatikus kazettabetöltő eszközök és hálózati adattárolás piacán vezető pozícióban levő Quantumnak szilárd alapjai vannak, amire lehet építeni."

Belluzzo korábban a Microsoft elnöke és működésért felelős vezérigazgatója volt, előtte pedig a Silicon Graphics igazgatótanácsának elnöke és vezérigazgatój, korábban pedig 25 évet dolgozott a Hewlett-Packardnál, ahol az alelnöki pozícióig vitte.

A Microsofttól való távozásakor Belluzzo elmondta, hogy a cégnél bevezetett új szervezeti felépítés számos korábbi feladatkörét redundánssá tette, és a Steve Ballmer vezérigazgatóval folytatott hosszas megbeszélések után úgy döntött, ideje elhagynia a céget. A redmondi céghez közeli források azonban azt rebesgették, hogy a távozás mögött valójában a Ballmer és Belluzzo közötti, a stratégiával és vezetési stílussal kapcsolatos összetűzések álltak.

a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.