Szerző: Vörös Péter

2002. július 31. 11:37

EMC-Accenture együttműködés

[Hill and Knowlton] Az EMC, a tárolóeszköz-ipar vezető gyártója bejelentette, hogy professzionális szolgáltatásait nyílt, platformfüggetlen tárolási konzultációs szolgáltatással bővítette, amelyet a nemrég létrehozott Information Solutions Consulting csoport biztosít. Ezeket az új professzionális szolgáltatásokat a világelső vezetői tanácsadó és technológiai szolgáltatásokat biztosító szervezettel, az ACN-nel kötött innovatív, ötéves üzletátszervezési outsourcing szerződés keretében hozták létre. Az (ex-Andersen Consulting) Accenture által biztosított üzletátszervezési outsourcing segít az EMC-hez hasonló ügyfeleknek az új stratégiai kezdeményezések megvalósításának felgyorsításában.

[Hill and Knowlton] Az EMC, a tárolóeszköz-ipar vezető gyártója bejelentette, hogy professzionális szolgáltatásait nyílt, platformfüggetlen tárolási konzultációs szolgáltatással bővítette, amelyet a nemrég létrehozott Information Solutions Consulting csoport biztosít. Ezeket az új professzionális szolgáltatásokat a világelső vezetői tanácsadó és technológiai szolgáltatásokat biztosító szervezettel, az ACN-nel kötött innovatív, ötéves "üzletátszervezési outsourcing" szerződés keretében hozták létre. Az (ex-Andersen Consulting) Accenture által biztosított üzletátszervezési outsourcing segít az EMC-hez hasonló ügyfeleknek az új stratégiai kezdeményezések megvalósításának felgyorsításában.

Az Information Solutions Consulting csoport stratégiai tárolási tanácsadó szolgáltatásokat biztosít, amely segíti az ügyfeleket az üzleti folyamataik korszerűsítésében, a nagyobb hatékonyság elérésében és a heterogén tárolási erőforrások jobb kihasználásában. Az új, kifejezetten erre a célra létesített üzleti egység az EMC Global Services szervezetének irányítása alá kerül, az Accenture a projektvégrehajtási és -vezetési szakértelmet biztosítja. Az új csoportba mindkét vállalatból érkeznek képzett szakemberek. Az új szolgáltatásokat az EMC már meglévő -- az EMC-specifikus technológiákra koncentráló -- 1400 fős professzionális szolgáltató szervezetétől függetlenül kínálják.

"Nyílt, platformfüggetlen szolgáltatási stratégiát alakítunk ki, amely kiegészíti az EMC által nyújtott, a világ legnyíltabb hálózati tárolómegoldásait" -- mondta Joseph Walton, az EMC Global Services részleg vezető alelnöke. "Ahogy az EMC az AutoIS stratégiával készít platformfüggetlen szoftvereket, mi teljes körű tanácsadási szolgáltatásokat fejlesztünk heterogén tárolási környezetekhez. Ez az új csoport számszerűsíthető eredményeket szolgáltat az ügyfelek számára a szervezet teljes tárolási infrastruktúrájának és működésének üzleti elemzésével. A megegyezés segítségével professzionális szolgáltatási szervezetünk egy szegmensét első osztályú tárolási szakértő szervezetté tudjuk növelni, méretezni és átalakítani, mindezt a jelenlegi képességek természetes kiterjesztésével."

"A tárolóhálózati környezet egyre nagyobbá és egyre összetettebbé válik" -- mondja Dr. Kevin McIsaac, a META Group elemző cég Server Infrastructure Strategies programigazgatója. "A vállalatok egyre inkább az információtárolási infrastruktúra embereire, folyamataira és technológiáira szabott szolgáltatásokat keresnek."

Az IDC piackutató vállalat becslései szerint a tárolóeszközökkel kapcsolatos tanácsadási szolgáltatás piaca a 2001-es 2,8 milliárd dollárról 2005-re 4 milliárd dollárra növekedhet. Annak ellenére, hogy egyre nagyobb igény az ilyen szolgáltatások iránt, egyetlen cég sem tett szert jelentős előnyre az átfogó tárolóinfrastruktúra-szolgáltatások terén.

"Az Accenture jelentős tapasztalatra tett szert a téren, hogy segítse a vállalatokat az új piaci lehetőségek kiaknázásában és új képességek kialakításában" -- mondta Bill Green, az Accenture Communications & High Tech műveleti csoport igazgatója. "Az Accenture üzletátszervezési outsourcing programja segítségével az EMC az ügyfelekre koncentrálhat, kihasználhatja a tárolóeszközökkel kapcsolatos alapos szaktudását, valamint számíthat az Accenture átfogó professzionális szolgáltatásaira, és vezetési tapasztalataira."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról