:

Szerző: Ady Krisztián

2002. július 31. 09:41

DoS támadásnak esett áldozatul az amerikai lemezkiadók szövetségének honlapja

[ZDNet] Alig egy nappal a P2P (peer-to-peer) file-cserélő programokkal kapcsolatos negatív nyilatkozata után egész hétvégére kiterjedő denial-of-service (DoS) támadást szenvedett el a Recording Industry Association of America, vagyis az amerikai lemezkiadók szövetségének honlapja.

[ZDNet] Alig egy nappal a P2P (peer-to-peer) file-cserélő programokkal kapcsolatos negatív nyilatkozata után egész hétvégére kiterjedő denial-of-service (DoS) támadást szenvedett el a "Recording Industry Association of America", vagyis az amerikai lemezkiadók szövetségének honlapja.

A támadás olyan forgalmi dugót okozott, melynek köszönhetően a honlap egész hétvégén, egyes részei pedig 4 napon át elérhetetlenek voltak. A támadás pénteken délután kezdődőtt és hétfőn hajnali kettő órakor fejeződött be.

"Nincs jobb dolguk nyáron, mint a honlapunk feltörése?" -- kérdezte egy neve elhallgatását kérő RIAA-alkalmazott. "Talán ez 10 percre elvonta a figyelmüket a zenék másolásáról, lopásáról."

A "denial-of-service" támadás több száz, több ezer egyidejű oldallekérést jelent, melyet a webszerver természetesen megpróbál kiszolgálni, ez pedig túlterhelést okoz a szerver vagy a hálózati kapcsolat számára. A megtámadott honlap ezzel elérhetetlenné válik az internet számára.

A RIAA a WorldCom UUNet leányvállalatától béreli honlapja számára a sávszélességet és nem tulajdonít az ügynek nagy jelentőséget. Ez volt az első eset a szervezet történelmében, hogy a honlap elérhetetlenné vált.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 07:45

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.