Szerző: Ady Krisztián

2002. július 31. 09:41

DoS támadásnak esett áldozatul az amerikai lemezkiadók szövetségének honlapja

[ZDNet] Alig egy nappal a P2P (peer-to-peer) file-cserélő programokkal kapcsolatos negatív nyilatkozata után egész hétvégére kiterjedő denial-of-service (DoS) támadást szenvedett el a Recording Industry Association of America, vagyis az amerikai lemezkiadók szövetségének honlapja.

[ZDNet] Alig egy nappal a P2P (peer-to-peer) file-cserélő programokkal kapcsolatos negatív nyilatkozata után egész hétvégére kiterjedő denial-of-service (DoS) támadást szenvedett el a "Recording Industry Association of America", vagyis az amerikai lemezkiadók szövetségének honlapja.

A támadás olyan forgalmi dugót okozott, melynek köszönhetően a honlap egész hétvégén, egyes részei pedig 4 napon át elérhetetlenek voltak. A támadás pénteken délután kezdődőtt és hétfőn hajnali kettő órakor fejeződött be.

"Nincs jobb dolguk nyáron, mint a honlapunk feltörése?" -- kérdezte egy neve elhallgatását kérő RIAA-alkalmazott. "Talán ez 10 percre elvonta a figyelmüket a zenék másolásáról, lopásáról."

A "denial-of-service" támadás több száz, több ezer egyidejű oldallekérést jelent, melyet a webszerver természetesen megpróbál kiszolgálni, ez pedig túlterhelést okoz a szerver vagy a hálózati kapcsolat számára. A megtámadott honlap ezzel elérhetetlenné válik az internet számára.

A RIAA a WorldCom UUNet leányvállalatától béreli honlapja számára a sávszélességet és nem tulajdonít az ügynek nagy jelentőséget. Ez volt az első eset a szervezet történelmében, hogy a honlap elérhetetlenné vált.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról