Szerző: Barna József

2002. július 30. 16:56

Kivonták a kereskedésből a csődbe ment WorldCom papírjait

[Headline] A számviteli botrányok kapcsán elhíresült WorldCom tegnap jelentette be, hogy a Nasdaq Tőzsdei Forgalmazást Minősítő Tanácsa írásos határozatot adott ki, amely szerint -- a WorldCom közelmúltban bejelentett csődje és 2001. évi, illetve 2002. első negyedévi pénzügyi kimutatásainak folyamatban lévő átdolgozása miatt -- a WorldCom vállalat WorldCom Csoportjának törzsrészvényeit, az MCI Csoport törzsrészvényeit és az A sorozatú 8%-os kumulált negyedéves bevételű elsőbbségi értékpapírokat kivezeti a Nasdaq részvénypiacáról a 2002. július 30-i kereskedés megnyitásától kezdődően.

[Headline] A számviteli botrányok kapcsán elhíresült WorldCom tegnap jelentette be, hogy a Nasdaq Tőzsdei Forgalmazást Minősítő Tanácsa írásos határozatot adott ki, amely szerint -- a WorldCom közelmúltban bejelentett csődje és 2001. évi, illetve 2002. első negyedévi pénzügyi kimutatásainak folyamatban lévő átdolgozása miatt -- a WorldCom vállalat WorldCom Csoportjának törzsrészvényeit, az MCI Csoport törzsrészvényeit és az 'A' sorozatú 8%-os kumulált negyedéves bevételű elsőbbségi értékpapírokat kivezeti a Nasdaq részvénypiacáról a 2002. július 30-i kereskedés megnyitásától kezdődően.

A cég egyben reagált arra a The Wall Street Journalben megjelent hírre, miszerint az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma csalás miatt fontolóra veszi a vádemelést a vállalat ellen. A WorldCom szóvívője, Brad Burns, a következő nyilatkozatot adta ki:

"A WorldCom az azonosítást követően azonnal közreadta azokat a könyvelési tételeket, amelyek az átdolgozott kimutatás bejelentéséhez vezettek, és azóta a cég teljes körűen együttműködik az összes szövetségi és bűnüldöző hatósággal. Mi azt a tájékoztatást kaptuk, hogy ezek a hatóságok eddig meg voltak elégedve a WorldCom együttműködési készségével. Továbbá semmilyen bűnüldöző hatóságtól nem kaptunk olyan tájékoztatást, hogy jelenleg vádemelésre készülnének vállalatunk ellen."

A WorldCom elképzelése szerint értékpapírjainak kereskedelme a Nasdaq által bejelentett kivezetést követően "tőzsdén kívül forgalmazott értékpapírok" formájában folytatódik majd, WCOEQ, MCWEQ és MCPEQ megnevezéssel.

a címlapról