Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 30. 15:36

Megállapodott az Adobe és a Macromedia

A Macromedia és az Adobe Systems szoftvergyártók bejelentették, hogy megállapodtak a két vállalat közötti szabadalombitorlási perek rendezésében.

A Macromedia és az Adobe Systems szoftvergyártók bejelentették, hogy megállapodtak a két vállalat közötti szabadalombitorlási perek rendezésében.

Az Adobe tavaly májusban megnyerte a Macromedia ellen indított szabadalombitorlási pert, a Delaware kerületi bíróság helyt adott a vállalat állításának, amely szerint a versenytárs Flash Web programja sérti a cég szabadalmát. Az ítélet szerint a Macromedia 2,8 millió dollárt fizetett az Adobenak, azonban a tárgyalások ezzel nem értek véget, ugyanis az Adobe azt követelte, hogy a bíróság tiltsa be a szabadalomsértő szoftverek árusítását.

Pár nappal később a Macromedia megnyerte az Adobe ellen indított szabadalombitorlási pert. Az ítélet szerint a Photoshop és a GoLive Web szoftverek két Macromedia szabadalmat sértenek. A felperes 4,9 millió dollárral lett gazdagabb.

Egy másik, a Macromedia által az Adobe ellen indított per jelenleg az észak-kaliforniai kerületi bíróság előtt van, azonban az ügy tárgyalása csak jövőre esedékes.

A Macromedia és az Adobe között létrejött megállapodás részleteit a vállalatok nem hozták nyilvánosságra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról